Wajan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wajan

Wajan yaiku piranti kang dhuweni mumpanggat kanggo masak utawa ngoreng panganan lan sakpanunggalipun.Wajan kang dhuweni kagunan kanggo piranti masak kagawe saka wesi lan waja kang biasané ana ing ndhuwur pawon, angklo lan kompor.Wajang kang wujudé bunder lan cekung iki biasa dianggo masa panganan/masakan kang diolah.Wajan kang kagawe saka wesi lan waja luwih becik panas ing ndhuwur geni kang diwenenhi lenga kletik.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wajan asal usulé saka kata waja kang artiné wesi kang tua. Mumpanggate wajan akeh ditemukake ana ing tlatah jawa lan sakubenge serta tlatah donya.Ing basa melayu wajan misuwur karan jeneng 'kuali.Semana uga kuali ana ing tlatah jawa luwih misuwur karan panci utawa piranti wadah kang digawe saka lemah.

Wajan kasebut uga "panggorengan". Ing sakjroning basa Inggris lan ing Donya Kulon misuwur karan jeneg wok kang asalé saka basa Mandarin.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wajan&oldid=830043"