Wafel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wafel saka Amérika Sarékat mawa sirup maple

Wafel yaiku sajinising panganan kue. Panganan iki nduwé ciri khas dimasak nganggo alat kang diarani wesi wafel.[1] Wesi wafel iki gunané kanggo nyithak wafel. Ing basa Inggris, kue wafel biyasane diarani waffle.[1] Saliyane iku, wesi wafel uga nduwe motif kang gunané kanggo nggawé bentuk kang khas lan kena dititêni.[2] Ana akéh variasi miturut jinis lan bentuk wesi wafel.[2] Variasi iki gumantung saka wesi lan resep kang dianggo.[2]

Wafel dadi panganan kang disenengi meh kabéh wong ing donya utamané ing Belgia lan Amerika Serikat.[2] Wafel biyasané dihidangké karo topping.[2] Topping utawa hiyasan ing sandhuwuré wafel kang dianggo umumé digawé saka stroberi, coklat, gula, madu, sirup, ès krim, lan liya-liyané.[2]

Wafel digawé kanthi cithakan kang bentuké werna-werna. [2]Ana kang bentuké bunder, bentuk kaya godhong waru lan ana uga kothak. [2]Saliyané bentuk kang umum iki, wafel uga kena digawe kanthi cithakan kang bentuké divariasi dhéwé miturut butuhé.[2] Wafel uga kena dicampuri karo bahan liyané kayata woh-wohan lan kismis kanggo nggawé rasané sangsaya enak.[2] Wafel uga kena diwénéhi campuran bahan arupa coklat biyasané diarani wafel coklat.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)kamus.net(dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)anekakuliner.com(dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  3. ^ (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 28 Juli 2011)
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wafel&oldid=831802"