W.S. Rendra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
W. S. Rendra
Gambar:Ws rendra.jpg
Lair Willibrordus Surendra Broto Rendra
7 November 1935
Flag of Indonesia.svg Solo, Indonesia
Tilar donya 6 Agustus 2009 (umur 73)
Jakarta, Indonesia
Jeneng liya W.S. Rendra
Pagawéyan aktor, penyair

Willibrordus Surendra Broto Rendra lair ing Solo, Jawa Tengah, 7 November 1935 – tilar donya ing Jakarta, 6 Agustus 2009 kanthi umur73 taun), punika satunggiling penyair kondhang ingkang asring dipun juluki minangka "Burung Merak". Piyambakipun ngadegaken Bengkel Teater ing Yogyakarta taun 1967 lan ugi Bengkel Teater Rendra ing Depok. Wiwit jaman kuliah piyambakipun sampun aktif nyerat carios cekak lan esai wonten ing majalah.

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

  • SMA St. Josef, Solo
  • Fakultas Sastra lan Kebudayaan Universitas Gajah Mada, Yogyakarta
  • American Academy of Dramatical Art, New York, USA (1967)

Karya[sunting | sunting sumber]

Drama[sunting | sunting sumber]

  • Orang-orang di Tikungan Jalan
  • SEKDA
  • Mastodon dan Burung Kondor
  • Hamlet (terjemahan dari karya William Shakespeare, dengan judul yang sama)
  • Macbeth (terjemahan dari karya William Shakespeare, dengan judul yang sama)
  • Oedipus Sang Raja (terjemahan dari karya Sophocles, aslinya berjudul "Oedipus Rex")
  • Kasidah Barzanji
  • Perang Troya Tidak Akan Meletus (terjemahan dari karya Jean Giraudoux asli dalam bahasa Prancis: "La Guerre de Troie n'aura pas lieu")

Sajak/Puisi[sunting | sunting sumber]

  • Jangan Takut Ibu
  • Balada Orang-Orang Tercinta (Kumpulan sajak)
  • Empat Kumpulan Sajak
  • Rick dari Corona
  • Potret Pembangunan Dalam Puisi
  • Bersatulah Pelacur-Pelacur Kota Jakarta!
  • Nyanyian Angsa
  • Pesan Pencopet kepada Pacarnya
  • Rendra: Ballads and Blues Poem (terjemahan)
  • Perjuangan Suku Naga
  • Blues untuk Bonnie
  • Pamphleten van een Dichter
  • State of Emergency
  • Sajak Seorang Tua tentang Bandung Lautan Api
  • Mencari Bapak
  • Rumpun Alang-alang
  • Surat Cinta
  • Sajak Rajawali
  • Sajak Seonggok Jagung

Penghargaan[sunting | sunting sumber]

  • Hadiah Puisi saking Badan Musyawarah Kebudayaan Nasional taun 1957.
  • Anugerah Seni saking Departemen Pendidikan lan Kebudayaan taun 1969.
  • Hadiah Seni saking Akademi Jakarta taun 1975.
  • Penghargaan Achmad Bakrie taun 2006.

Ugi Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=W.S._Rendra&oldid=819919"