Vympel R-73

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vympel R-73
R-73.jpg
Vympel R-73
Tipe short-range air-to-air missile
Papan asal Soviet Union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1982
Production history
Pabrik Vympel
Specifications
Bobot 105 kg (231 lb)
Dawa 2900 mm (9 ft 6 in)
Diameter 170 mm (6.7 in)

Warhead 7.4 kg (16.3 lb)

Engine solid-fuel rocket engine
Wingspan 510 mm (20 in)
Operational
range
R-73E: 20km (12 miles)
R-73M: 30km (18.75 miles)[1]
Kcepetan Mach 2.5
Guidance
system
All-aspect infrared homing
Launch
platform
Vympel R-73
R-73 HuAF.jpg
R-73 mock-up on a Hungarian Air Force MiG-29 at Kecskeméti Repülőnap 2008
Tipe short-range air-to-air missile
Papan asal Soviet Union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1982-present
Production history
Pabrik Vympel
Specifications
Bobot 105 kilograms (230 lb)
Dawa 293 metres (961 ft)
Diameter 165 millimetres (6.5 in)

Warhead 74 kilograms (160 lb)

Engine solid-fuel rocket engine
Wingspan 510 millimetres (20 in)
Operational
range
R-73E: 20 kilometres (12 mi)
R-73M1: 30 kilometres (19 mi) [2]

R-73M2: 40km (24.7 miles)[3]

Kcepetan Mach 2.5
Guidance
system
All-aspect infrared homing
Launch
platform


Vympel R-73 (kode NATO: AA-11 ‘Archer’) inggih punika pèluru kendali udara ke udara jarak cèrak berpemandu infra-merah rancangan Vympel Machine Building Design Bureau. Rudal punika mlébét dinas operasional angkatan udara Rusia ing taun 1984. R-73 dipunrancang kangge nghancuraken sasaran udara, kalèbét pesawat tempur, pengebom, helikopter, pesawat mbotén ngginaakèn awak (UAV – Unmanned Aerial Vehicle) utawi rudal jelajah lan kabètahan manuver ngantos 12G. Rudal punika ugi nggadahi kemampuan nyergap sasaranipun saking sèdaya arah (all-aspect), ing sèdaya cuaca (all-weather) sèrta ing tèngah pengacauan elektronis (jamming). R-73 sagdè dipunintegrasiakèn kaliyan helm pilot, mnèawi mènika pilot kanggè mbidik sasaranipun kaliyan namung ningali kèmawon .

Operasi Sejarah[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 22 Februari taun 1996, kalih Cessna 337 Brothers to the Rescue mènika salah satunggaling Cuban Air Force MiG-29UB.[4] R-73 dipuntenagai dening sebuah mesin roket berbahan bakar padat. Nggadahi sekawan sirip kontrol ingkang manggenanipun ing bagian ngajeng serta stabilizer ing bagian belakang sayap. R-73 ugi nggadahi thrust-vectoring memungkinkan kangge ngelampahi maneuver ekstrem. AA-11 Archer missile.PNG

Un misil R-73 ante un R-77.
R-73Ae, R-27R1(AeR1), R-27T1(AeT1), y Kh-59MAe en MACS, Zhukovski, 1999.
AA-11 Archer missile.PNG
Skema rudal Vympel R-73.

Varian wiwit, ingih punika R-73A nggadahi jarak jangkau 30 km, sawetara pengembanganipun R-73M nggadahi jarak jangkau 40 km. R-73 saged dipunbeta dening pesawat tempur Su-27, Su-33, Su-34, Su-35, Su-37, MiG-29, MiG-31, MiG-33, Yak-141, serta helikopter serang Mi-24, Mi-28, dan Ka-50. Pinten-ointen pesawat tempur generasi lami kadasta MiG-21, MiG-23, Su-24 lan Su-25 ingkang sampun dipunmodifikasi ugi saged mbeta.

Operator[sunting | sunting sumber]

Spesifikasi[sunting | sunting sumber]

  • Propulsi: Motor roket bahan bakar padat
  • Kecepatan: Mach 2,5
  • Jarak jangkau: 20 km; 30 km (R-73M1); 40 km (R-73M2)
  • Sistem pemandu: Infra-merah
  • Hulu ledak: 7,4 kg high-explosive
  • Berat: 105 kg (R-73M1); 115 kg (R-73M2
  • Panjang: 2,9 m
  • Diameter: 0,165 m
  • Rentang sayap: 0,51 m


Galeri[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Vympel R-73 ing Wikimedia Commons.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Vympel R-73 ing Wikimedia Commons.
Bidang utama tèknologi
Èlmu Terapan Kacerdhasan gawéanTèknologi keramikTèknologi komputasiÈlèktronikÈnèrgiPanyimpenan ÈnèrgiRékayasa FisikaTèknologi lingkunganÈlmu MatérialMatérial engineeringTèknologi mikroTèknologi nanoTèknologi nuklirRékayasa optisQuantum computing
Olah raga lan Rékréasi Piranti kémahPapan dolananOlah ragaPiranti olah raga
Informasi lan Komunikasi KomunikasiGrafisTèknologi musikPangenalan swaraTèknologi Visual
Industri KonstruksiFinancial engineeringManufakturMesinPertambangan
Militer BomSenapanAmunisiTèknologi militer lan paralatanTèknik kalautanPesawat tempurKapal perangRudhalTank
Rumah tangga Piranti rumah tanggaTèknologi rumah tanggaTèknologi pendidikanTèknologi pangan
Teknik Tèknik pamaburanTèknik tetanènTèknik arsitekturRékayasa biologiTèknik biokimiaTèknik biomedisTèknik kimiaTèknik sipilTèknik komputerTèknik konstruksiTèknik listrikTèknik elektroTèknik lingkunganTèknik industriTèknik matérialTèknik mesinTèknik mekatronikaTèknik metalurgiTèknik pertambanganTèknik nuklirTèknik otomotifTèknik perminyakanTèknik perangkat lunakTèknik strukturRékayasa jaringan
Kaséhatan lan Kaslametan Tèknik BiomedisBioinformatikaBioteknologiInformatika kimiawiTèknologi perlindungan kebakaranÈlmu kaséhatanFarmasiTèknik kaslamatanTèknik kaséhatan
Transportasi Angkasa luarTèknik pamaburanTèknik perkapalanKendaraan bermotorTèknologi luar angkasaTransportasi


Cithakan:Jenis rudal

Cithakan:Rudal-stub

Cithakan:Senjata-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vympel_R-73&oldid=836182"