Voli Pesisir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Voli Pesisir ing pinggir segara

Voli pesisir yaiku macemé mainan saka voli, kang dimainake ing ndhuwur pasir.Kang main rong tim kang dipisahake lan dibatesi karo jaring utawa net voli bal ngunakake lengen utawa tangan. Kang main namplek bal karo telapan tangan lan ngelewati ing ndhuwur jaring utawa net, supaya klebu ing lapangan musuhé[1]. Voli Pesisir bisa kasebut karan voli segara utawa ing (basa Indonésia: Voli Pantai.[2][3]) iku cabang olah raga sing dimainaké déning rong grup adu-arep .Kang permainané voli pesisir utawa voli segara sing saben grup mung dumadi saka rong pemain.Kang pangonané ana ing pesisir utawa ing pinggir segara [4]. Lang lapangané ana awuné utawa pasir segara[5]

Voli pesisir misuwur ing pangonan kang ana segara kang ambo, uga dimainake ana ing lapangan pasir kang ora ing pinggir segara pesisir.Olahraga iki misuwur ing negara-negara kang batesan karo segara, kayata Swiss. Olahraga iki kagolong olahraga kang di lombakake ning Olimpiade, lan diurusi dining Fédération Internationale de Volleyball].

Pranala Nyaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Voli_Pesisir&oldid=829600"