Vivek Oberoi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vivek Oberoi
Lair Vivek Anand Oberoi
3 September 1976 (umur 38)
Hyderabad, Andhra Pradesh, India
Pakaryan Film actor
Garwa Priyanka Alva Oberoi
Website
http://vivek-oberoi.com

Vivek Oberoi (ਵਿਵੇਕ ਓਬੇਰੋਈ,3 September 1976 (umur 38) विवेक ओबरॉय (వివేక్ ఒబెరాయ్) dheweké kuwi aktor India.[1] Dheweké kuwi aktor India lan aktivis sosial.[1] Dheweké kuwi putra aktor Bollywood Suresh Oberoi lan Yashodhara Oberoi. [1] Vivek Oberoi saka Pakistan, lan miwiti debut aktingé ning Perusahaan film Ram Gopal Varma. [1] Dheweké sempet narima bebungah Filmfare Awards kanggo kategori Debut palling apik lan Aktor Pendukung paling apik. [1] Dheweké mbintangi film action, ROAD AND DUM, ning film kasebut, dheweké mainaké peran dadi priya kang ngusahakaké dadi bagian saka kapolisian India ananging anduweni masalah karo inspektur polisi kang jenengé Encounter Shankar.[1]

Ning taun 2002, dheweké mbintangi SAATHIYA kang disutradarai dening Shaad Ali. [1] Awit kuwi, film kang dibintangi dening dheweké tambah akeh.[1] Vivek Oberoi ora namung meranaké peran action wae, ananging dheweké uga meranaké peran film komedi lan drama. [1] Film-film kang tau dibintangi dening dheweké yakuwi MASTI, YUVA, OMKARA, KURBAAN lan liya-liyané. [1] Saiki Oberoi dijadwalaké kanggo mainaké peran utama ning film BLOODY PAKI kang disutradarai dening Shaad Ali lan Siwa.[1]

Saka taun 2003, dheweké nganakaké konferensi pers ning ngomahé.[1] Dheweké nuduh menawa aktor Salman Khan wis ngacem dheweké amarga dheweké anduweni hubungan kang raket karo Aishwarya Rai, ananging Salman Khan mbantah.[1] Ning taun 2007, dheweké anjaluk ngapura karo Salman Khan amarga tuduhan kasebut.[1] Dheweké tau dikabaraké cedhak kari Aiswara Rai, Gurpreet Gill, Neeru Bajwa.[2] Ning tanggal 29 Oktober taun 2010, Oberoi nikah karo Alva Priyanka, putri menteri Karnataka, Jeevaraj Alva ning Bangalore.[2][1]

Oberoi njabat dadi juru ngomong ning gerakan anti tembakau kang dimotori dening World Health Organization (WHO). [1] Dheweké uga aktif ning kegiyatan amal ning Chennai lan Mumbai. [1] Riptaané judulé Project Hope kang ditujukaké kanggo menehi bantuwan kanggo para korban tsunami Samudra Hindia 2004 anggawe dheweké olih panghargaan saka Rotary International.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Vivek Oberoi dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Vivek Oberoi dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vivek_Oberoi&oldid=832146"