Vespa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vespa
Industri Skuter
Didirikan 23 April 1946 di Florence
Kantor pusat Pontedera, Italia
Induk Piaggio & Co. SpA
Situs web vespa.com
Vespa Rally 180 tahun 1969.

Vespa inggih menika salah setunggal merek sepeda motor jinis skuter kang asale saka Italia. Perusahaan induk Vespa, inggih menika Piaggio. Ing wiwitan metune Vespa ana saingan kang abot yaiku merek Lambretta, samenika Vespa minangka motor skuter konvensional, Vespa ora duwe saingan maneh. Motor merek Vespa disebarke dening PT Dan Motor Indonesia kang nduweni pasaran marang warga sing pancen tresna banget marang motor kasebut, luwih-luwih vespa antik ing Indonesia. Motor kasebut uga asring diarani Piaggio Kodok, amarga memper VW Kodok.lan vespa isih digunakake minangka sarana transportasi nganti saiki. Vespa uga kalebu sarana transportasi kang ekonomis amarga regane kang kaetung murah lan awet.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vespa&oldid=877607"