Vertigo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Vertigo yaiku salah sawijining bentuk gangguan keseimbangan ana ing kuping bagéan jêro, sing bisa marakaké pênderita ngrasa mumêt (ngrasa yèn panggonan sakiwa têngêné munyêr). Kadadéan kaya mangkono kuwi suwéné bisa mênitan, jam-jaman, malah uga bisa nganti pirang-pirang dina. Vertigo bisa ngganggu aktifitas, sanajan ora marakaké organ tubuh liyané mèlu lara.

Panyêbab[sunting | sunting sumber]

Panyêbab vertigo[1] yaiku:

  1. Kahanan kiwa têngên
  2. Obat-obatan (alkohol, gentamisn)
  3. Gangguan sirkulasi:Transient ischemic attack (gangguan sêdhéla fungsi utek amarga kalongé aliran getih marang salah sawjining bagéan utek) ing arteri vertebral lan arteri basiler.
  4. Kelainan ing bagéan kuping, kayata:
  1. Kelainan neurologis, kayata sklerosis multipel lan tumor otak.

Gejala[sunting | sunting sumber]

Gêjala vertigo yaiku ngrasa mumêt, utawa ngrasa yèn kahanan sakiwa têngené munyêr.

Jenis[sunting | sunting sumber]

Macemé vertigo[2] ana 2, yaiku:

  1. Vertigo periver, yaiku jalaran ora berfungsiné struktur perifer nganti batang utêk (brain stem).
  2. Vertigo sentral, yaiku nglibataké pênyakit sing bisa mrabawani batang utêk (brain stem) utawa cerebellum.



Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) [1]
  2. ^ (id) vertigo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vertigo&oldid=867839"