Venus de Milo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Venus de Milo iku sawijining reca karya Alexandros of Antioch watara taun 130 nganti 90 SM. Reca iki disimpen ing Musėum Louvre, Prancis.

Venus de Milo, tkaton ngarep.
Venus de Milo, 3/4.
Venus de Milo, katon mburi.

Katrangan tèknis[sunting | sunting sumber]

Kagawé saka bahan marmer. Ukurané kapara luwih gedhé tinimbang ukuran asli awak manungsa kanthi dhimènsi dhuwur 503 cm.

Anduwèni gaya klasik saka Yunani Kuna. Pose awak digawé kanthi tèknik consapilopilo. Sikil tengen dadi tumpuan awak, déné sikil kiwa kaangkat saéngga mènèhi kesan ngandeg kanthi santai. Pose Venus de Milo nuduhaké sikap ngaca ngagumi awaké dhéwé. Reca iki uga nuduhaké panrapan drappurmu senadyan durung alus.

Tema karya[sunting | sunting sumber]

Venus iki arupa epitet Venus Victrix.

Tembung Milo bisa ateges kapuloan Melos, utawa jarwan tembung “apel” jroning Basa Yunani, ngarujuk marang patahan lengen ing saubengé papan ditemokaké reca sing katon pinuju nyekeli apel.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Venus_de_Milo&oldid=862692"