Val Kilmer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Val Kilmer
Val-Kilmer.jpg
Asma wiyosan Val Edward Kilmer
Miyos 31 Desember 1959 (umur 54)
Los Angeles, California, Amerika Serikat
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1984–samenika
Sisihan Joanne Whalley
Maret 1988 - Februari 1996 (2 anak)

Val Edward Kilmer (lair ing Los Angeles, California, Amerika Serikat, 31 Desember 1959; umur 54 taun) inggih menika salah satunggalipun aktor saking Amerika Serikat.[1] Kilmer misuwur ing jaman 1980-an sasampunipun main ing film komedi, dipunwiwiti kanthi film Top Secret! taun 1984, Real Genius taun 1985, Top Gun, Willow.[1] Ing taun 1990-an, Kilmer sukses maragakaken paraga Jim Marrison ing filmipun The Doors, paraga Doc Holliday ing taun 1993, Tombstone, Batman ing taun 1995, Batman Forever, paraga Chris Shiherlis ing taun 1995, Heat, paraga Col. John Henry Patterson ing taun 1996, The Ghost and the Darkness, Simon Templar ing taun 1997, The Saint, lan Moses ing taun 1998 The Prince of Egypt.[1] Taun 2000, Kilmer main film The Salton Sea, Spartan, lan ing Kiss Kiss Bang Bang, lan dados pangisi swanten ing Knight Rider.[1]

Wekdal alitipun[sunting | sunting sumber]

Kilmer dipunlairaken ing Los Angeles, California, tiyang sepuhipun Née Ekstadt lan Eugene Kilmer, nyambut damelipun dados distributor piranti aerospace lan ngurus usaha real estate.[2] Eyangipun Kilmer dalemipun ing Meksiko. Kilmer ageng ing San Fernundo Valley kaliyan kalih sadherekipun, Mark lan Wesley.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)[http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse.dll?indiv=1&rank=0&f2=Val&f1=Kilmer&sx=&f9=&f5=&f4=&rg_f3__date=&rs_f3__date=0&f6=&f7=&gskw=&prox=1&db=cabirth1905&ti=0&ti.si=0&gss=angs-d&pcat=34&fh=0&h=7303340&recoff=1+3 Ancestry.com, "California Birth Index, 1905–1995" : "Name: Val E Kilmer; Birth Date: Dec 31, 1959-July 5, 2011; Gender: Male; Mother's Maiden Name: Ekstadt; Birth County: Los Angeles] dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. ^ a b (en)Biography dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Val_Kilmer&oldid=831463"