Uwi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Uwi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
filum: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Dioscoreales
kulawarga: Dioscoreaceae
Genus: Dioscorea
Species: D. alata
Jeneng binomial
Dioscorea alata
L.

Uwi (Dioscorea alata L. syn. D. atropurpurea Roxb.) yaiku umbi-umbian pangan. Sawijining uwi ono kang werna ungu saengga ing basa Inggris kasebut purple yam. Jinis liyane ono kang werna putih utawa semu kuning.

Uwi kalebu tumbuhan merambat kang goloré nganti bisa 10m. Godhong wujud panah.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uwi&oldid=851907"