Utut Adianto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Utut Adianto
Utut Adianto Wahyuwidayat.jpg
Jeneng pepak Utut Adianto Wahyuwidayat
Negara Bendera_Indonésia Indonésia
Lair {{{datebirth}}}
{{{placebirth}}}
Gelar Grandmaster (1986)
Peringkat 2548 (April 2009)
Peringkat paling dhuwur 2615 (January 1998)

Utut Adianto Wahyuwidayat (lair ing Jakarta, Indonesia, 16 Maret 1965; umur 49 taun) inggih menika satunggalipun pemain sekak / catur saking Indonesia.[1] Nalika angsal predhikat minangka pecatur grand master (GM) Indonesia[2], Utut Adianto kalebet pecatur paling enem saking Indonesia ingkang angsal kanugrahan menika, inggih menika nalika yuswanipun nembe 21 (selikur) taun.[1] Awit wekdal menika, prestasi kasebat sampun saged dipungantos dening pecatur junioripun ingkang asmanipun Susanto Megaranto ingkang ing wekdal menika pikantuk gelar grand master nalika yuswanipun nembe 17 (pitulas) taun.[1] Utut Adianto nate dados grand master super ing taun 1995-1999, nalika ELO ratingipun langkung saking 2600.[1] Utut Adianto nate mlebet dhaftar 100 grand master donya nalika sasi Juni 2001 kanthi ELO rating cacah 2598. Sesarengan kaliyan pemain sekak nasional Machnan R. Kamaluddin, Ir. Eka Puta Wirya, lan Kristianus Liem, Utut Adianto damel Sekolah Catur Utut Adianto nalika tanggal 1 Juli 1993. Sekolah menika sampun kathah ngasilaken pecatur nasional. [1] Utut Adianto kagungan garwa ingkang asmanipun DR. Tri Hatmanti lan kagungan putra Mekar Melati Mewangi.[1]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Utut Adianto dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. ^ (id)Utut Adianto Hadapi Deddy Corbuzier dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Utut_Adianto&oldid=881825"