Urmia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Urmia
Urumia Logo.gif
Lambang Urmia
Locator map Iran West Azerbaijan Province.png
Lokasi Provinsi Azarbaijan Kulon
Katrangan cekak
Provinsi: Azarbaijan Kulon
Jembar: ... km²
Pedunung: 871.000 jiwa 2007
Situs wèb resmi: www.urmia.ir
Pulitik
Walikutha: Ebrahim Bazian

Urmia iku sawijining kutha ing Iran lan ibukutha provinsi Azarbaijan Kulon. Kutha iki kutha sing paling gedhé nomor 10 ing Iran mawa pedunung kurang luwih 870.000 jiwa. Ing sakiwa-tengené kutha iki, produk-produk tani kaya apel, anggur lan tembako ditandur. Kala mbiyèn akèh wong Kristen, utamané wong katurunan Arménia sing manggon ing kutha iki. Ing taun 1900 kurang luwih 40% pedunung kutha iki wong Kristen. Nalika ing tanggal 9 Januari 2011 ana montor mabur Air Iran Pamaburan 277 tiba ing kutha iki. Ana korban téwas 70 jiwa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urmia&oldid=829172"