Urètèr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Urètèr iku sawijining saluran muskulèr wangun silindher sing nglantaraké urin saka ginjel nuju kandhung kemih. Dawané urètèr iku watara 20-30 cm kanthi dhiameter maksimum watara 1,7 cm ing cerak kandhung kemih lan mlaku saka hilus ginjel nuju kandhung kemih. Urètèr dibagi dadi pars abdominalis, pelvis,lan intravesikalis.


Sistem urin

Ginjel | Urètèr | Kandhung kemih | Uréthral sphincter | Urétra

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Urètèr&oldid=816185"