Universitas Toronto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Universitas Toronto (basa Inggris: University of Toronto; kerep dicekak dadi U of T) iku sawijining universitas pinunjul ing Toronto, Ontario lan minangka universitas paling gedhé ing Kanada.

Diadegaké tanggal 15 Maret 1827, Universitas Toronto dikenal jroning babagan panelitèn, utamané panelitèn kedhokteran. Sadawaning rong dhékade pungkasan, anggota-anggota ing 3.000 fakultasé wis nampa mèh saprapat penghargaan nasional senadyan mung makili watara 7 persèn saka profesor-profesor universitas ing Kanada.

Akèh pelajar unggul saka Kanada sinau ing Universitas Toronto, sarta sawatara pelajar saka jaban rangkah. Lulusan Universitas Toronto iki antara liya papat Perdana Menteri Kanada, loro Gubernur Jendral Kanada, lan maneka pamimpin bisnis lan akademis sing misuwur. Dibandhingaké karo universitas-universitas liyané ing Kanada, Universitas Toronto nduwèni paling akèh lulusan panampa Hadiah Nobel.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]