Universitas Pelita Harapan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Pelita Harapan
175px
Diadegaké 13 Desember 1993
Jenis Perguruan Tinggi Swasta
Rèktor Ir. Jonathan L. Parapak, M.Eng.Sc.
Lokasi , Karawaci, Kota Tangerang dan Surabaya
Situs web http://www.uph.edu

Universitas Pelita Harapan (dicekak UPH) iku sawijining perguruan tinggi swasta sing dumunung ing Karawaci, Kutha Tangerang, Banten lan Surabaya

Selayang Pandang[sunting | sunting sumber]

Universitas Pelita Harapan minangka salah siji universitas swasta ing Indonésia sing diadegaké ing taun 1994 déning Ir. Johannes Oentoro lan Dr. (HC) James Riady. Kanthi matrapaké sacara langsung teknologi jroning sistem belajar-mengajar. Manéka teknologi dhuwur dadi fasilitas tumrap mahasiswané, kayata Smart Card, lll. Ing taun 2006, UPH uga mbukak kelas internasional tumrap sing kepingin antuk gelar Bachelor ing Indonésia. Déné kanggo program S2, UPH mbukak kelas ing kawasan Semanggi, Jakarta.

Fakultas lan Program[sunting | sunting sumber]

Program Sarjana[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Tinggi Pariwisata Pelita Harapan (http://stpph.uph.ac.id/)
    1. Usaha Wisata (Travel Industry Management)
    2. Perhotelan (Hospitality Management)
  2. Fakultas Ekonomi (http://bs.uph.ac.id/)
    1. Manajemen
    2. Akuntansi
  3. Fakultas Desain dan Teknik Perencanaan
    1. DKV (http://dkv.fdtp.uph.ac.id/)
    2. Teknik Sipil (http://civil.fdtp.uph.ac.id/)
    3. Arsitektur (http://arch.fdtp.uph.ac.id/)
    4. Interior (http://www.uph.edu/academics/28-interior-design.html
    5. Produk (http://produk.fdtp.uph.ac.id/)
  4. Fakultas Teknologi Industri
    1. Teknik Industri (http://ie.fti.uph.ac.id/)
    2. Teknik Elektro (http://ee.fti.uph.ac.id/)
    3. Teknologi Pangan (http://foodtech.fti.uph.ac.id/)
  5. Fakultas Hukum (http://law.uph.ac.id/)
  6. Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik (http://fisip.uph.ac.id/)
    1. Ilmu Komunikasi
    2. Hubungan Internasional
  7. Fakultas Ilmu Seni
  8. Fakultas Kedokteran
  9. Fakultas Ilmu Komputer (http://cs.uph.ac.id/)
    1. Teknik Informatika
    2. Sistem Informasi
    3. Teknik Komputer
  10. Fakultas Ilmu Kependidikan
    1. Sastra Inggris (http://fip.uph.ac.id/)
    2. Pendidikan Guru (http://www.uph.edu/academics/71-teacher-education.html)
  11. Fakultas Matematika dan Ilmu Alam
    1. Matematika (http://math.fsm.uph.ac.id/)
    2. Fisika
    3. Biologi (http://biotech.fsm.uph.ac.id/)
  12. Fakultas Psikologi (http://www.uph.edu/academics/31-psychology.html)
  13. Fakultas Musik (http://music.uph.ac.id/)
  14. Fakultas Ilmu Keperawatan

Program Magister[sunting | sunting sumber]

  1. Magister Manajemen
  2. Magister Teknik Sipil
  3. Magister Teknik Industri
  4. Magister Teknik Elektro
  5. Magister Teknologi Pangan
  6. Magister Hukum
  7. Magister Pendidikan
  8. Magister Komunikasi

Program Doktor[sunting | sunting sumber]

  1. Doktor Hukum

Alumnus (alfabetis)[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]