Universiade mangsa adhem 2009

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
XXIV Winter Universiade

Slogan : "Youth, Future, Ice and Snow"
Negara sing partisipasi ---
Atlit sing partisipasi ---
Prastawa 12 sports
Pambukaan 18 February
Panutupan 28 February
Dibuka sacara resmi déning Liu Yandong
Sumpah atlit Wang Fei
Sumpah wasit Wang Shi'an
Ngurubaké obor Zhang Dan and Hao

Universiade mangsa adhem 2009 ka-XXIV dianakaké ing Harbin, Cina. Atlit mahasiswa saka 44 negara mèlu partisipasi jroning tetandhingan iki.

Seleksi[sunting | sunting sumber]

Harbin pinilih déning FISU ing tanggal 10 Januari 2005 kanggo taun 2009 lan Erzurum taun 2011. Kutha-kutha iki mung loro-loroné calon.

Olahraga[sunting | sunting sumber]

Ès[sunting | sunting sumber]

Salju[sunting | sunting sumber]

  • Alpine skiing
  • Cross country skiing
  • Ski jumping
  • Nordic combined
  • Freestyle skiing
  • Snowboarding
  • Biathlon

Panggonan[sunting | sunting sumber]

Harbin saiki duwé papat stadion kanggo olahraga ès internasional lan lima stadion kanggo latihan. Stadion sing wis kasebut ing situs web resmi yakuwi:

Tabel medali[sunting | sunting sumber]

1 Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina 18 18 12 48
2 Flag of Russia Rusia 18 14 19 51
3 Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul 12 7 9 28
4 Flag of Jepang Jepang 9 8 3 20
5 Flag of Switzerland.svg Swiss 7 3 4 14
6 Flag of Austria Austria 4 3 2 9
7 Flag of Prancis Prancis 2 6 5 13
8 Bendera_Polandia Polandia 2 4 8 14
9 Flag of the Netherlands Walanda 2 1 1 4
10 Flag of Swédia Swedia 2 0 0 2
11 Flag of Kanada Kanada 1 4 1 6
12 Bendera_Republik Céko Republik Céko 1 3 5 9
13 Flag of Ukraine Ukraina 1 2 4 7
14 Flag of Jerman Jerman 1 2 3 6
15 Flag of Israèl Israel 1 0 0 1
16 Flag of Finland Finlandia 0 2 2 4
17 Flag of Slowakia Slowakia 0 1 2 3
18 Flag of Italia Italia 0 1 1 2
19 Flag of Belarusia Belarusia 0 1 0 1
19 Flag of Norway Norwegia 0 1 0 1
Total 81 81 81 243

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Wintersport-stub