Ultar Peak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ultar Sar

Ultar Sar (tengah) dideleng saka kidul kulon, dèning Shispare (latar mburi tengah) lan Bojohagur Duanasir (foreground kiwa).
Elevasi 7.388 m (24 ft) 
Ranked 70th
Prominence 888 m (2.913 ft)
Location
Ultar Sar is located in Pakistan<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -302.5%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Ultar Sar
Location in Pakistan
Lokasi Gilgit–Baltistan, Pakistan
Pagunungan Karakoram, Batura
Koordinat

36°23′59″N 74°41′31″E / 36.39972°N 74.69194°E / 36.39972; 74.69194Koordinat: 36°23′59″N 74°41′31″E / 36.39972°N 74.69194°E / 36.39972; 74.69194

[1]
Climbing
First ascent 1996 by Akito Yamazaki & Kiyoshi Matsuoka
Rute paling gampang Via Bathbakor Base Camp

Ultar Peak utawi asring dipunsebat ultar sar (Urdu:آلتر سار), Ultar, Ultar II, Bojohagur Duanasir inggih punika salah satunggaling pucuk ingkang utani saking southeasternmost, Muztagh Batura. Gunung punika kalebet peranganipun saking karakoram. Gunung punika manggen wonten ing kirang langkung 10 kilo meter utawi 6,2 Mil sisih wetanipun Karimabad, Kutha ingkang wonten ing dalan raya ing Hunza Valley. Gunung punika mapan ing 103 kilieter Hunza valley, lan 715 kilometer saking Ibu kutha Islamaabad. Pucuk gunung ingkang wonten ing sakia tengenipun gunung Ultar Peak inggih punika, Lady jari, Marmer Peak, Harchindern Peak, Passu Peak, kaliyan Diran. Gletser ingkang wonten ing sakiwqa tengenipun inggih punika Attabad, Ultar, Hassan Abad kaliyan Batura.[2]

Jadwal Paminggahan[sunting | sunting sumber]

Dinten 1 : Dumugi Islamabad Dinten 2 : Briefing wonten ing Islamabad Dinten 3 : Tumuju dhateng Gilgit Dinten 4 Tumuju Karimabad Dinten 5 Tumuju Base Camp Dinten 6 -35 hari wekdal kangge paminggahan Dinten 36 Wangsul dhateng karimabad Dinten 37 wangsul dhateng CHilas Dinten 38 Tumuju Islamabad ingkang betahaken wekdal 10-12 jam Dinten 39 Briefing pungkasan wonten ing Islamabad Dinten 40 Tumuju Bandara

Paminggahan[sunting | sunting sumber]

Wulan ingkang sae kangge minggah wonten ing Ultar Peak inggih punika wulan Juli dumugi Agustus.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ultar_Peak&oldid=877183"