Ujian Nasional

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ujian Nasional utawi dipuncekak UN / UNAS inggih menika sistem evaluasi standar pendidikan dasar lan menengah sacara nasional lan amrih madhani mutu tingkat pendidikan antar dhaerah ingkang dipunwontenaken dening Pusat Penilaian Pendidikan, Depdiknas ing Indonesia adhedhasar Undang-Undang Republik Indonesia nomor 20 tahun 2003 njlentrehaken bilih kangge pengendhalian mutu pendidikan sacara nasional dipunwontenaken evaluasi minangka wujud akuntabilitas panyelenggaraan pendidikan dhateng pihak-pihak ingkang gadhah kapentingan. Salajengipun dipunjlentrehaken bilih evaluasi dipunwontenaken dening lembaga ingkang mandiri sacara tartamtu wekdalipun, transparan, lan sistematik kangge paring biji pencapaian standar nasional pendidikan lan proses pemantauna evaluasi kasebat kedah dipunwontenaken sacara konsisten. Proses pangecékan evaluasi kasebat dipunayahi kanthi terus-terusan lan ing tembenipun saged paring kasaenan dhumateng saenipun pendidikan. Pangecékan mutu pendidikan dipunwiwiti kanthi damel standar pendidikan. Ujian Nasional menika kedah dipunayahi dening para siswa sekolah, SMA kelas XII, SMP kelas IX, lan SD kelas 6.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ujian_Nasional&oldid=861978"