Ufologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Popular Mechanics UFO Hunter, mobil pemburu fenomena UFO sing beroperasi teka tahun 1999. [1]


Ufologi yaiku ilmu utawa pelajaran sing nyelidiki fenomena UFO (Unidentified Flying Object), wong sing nganaake penyelidikan ngenani hal iki disebut Ufolog. [2] Di Indonesia istilah UFO ini cukup popuer dengan sebutan BETA (Benda Terbang yang Aneh). [3]

Makhluk sing gawa utawa mengendalikan UFO disebut Ufonaut lan umume luwih sering kasebut karo istilah makhluk ETI (Extra Terrestrial Intelligence) utawa ALF(Alien Life Form) sing artine makhluk cerdas teka njaba bumi. [4]Amerga ana teori sing muni yen makhluk UFO bisa ugaa berasal teka sawijining panggonan sing ana ing bumi, misale teka laut sing arupa USO (Unidentified Submerged Object), manga penggunaan istilah alien luwih sering digunaake daripada ETI utawa ALF. [5]

Catetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Majalah Info UFO, edisi April 2001, halaman 39.
  2. ^ Terjemahan bebas dari kamus online http://www.oxforddictionaries.com, diakses tanggal 21 Oktober 2010.
  3. ^ http://betaufo.org/download.html.
  4. ^ Majalah Info UFO, edisi Maret 2001, halaman 34.
  5. ^ Majalah Info UFO, edisi Maret 2001, halaman 34.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ufologi&oldid=835547"