Ubud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ubud
—  Town  —
Ubud
[[file:Cithakan:Location map Indonesia Bali|300px|Ubud is located in Cithakan:Location map Indonesia Bali]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Indonesia Bali|6x6px|Ubud|link=|alt=]]
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi">Ubud
Location in Bali
Ubud is located in Indonesia
Ubud
Location in Indonesia
Coordinates: 8°30′24.75″S 115°15′44.49″E / 8.506875°S 115.2623583°E / -8.506875; 115.2623583Koordinat: 8°30′24.75″S 115°15′44.49″E / 8.506875°S 115.2623583°E / -8.506875; 115.2623583
Country Indonesia
Province Bali
Regency Gianyar
Zona wektu UTC+08
Kagem Ubud minangka kecamatan, sumangga dipunpirsani Ubud, Gianyar.
Pelukis Rudolf Bonnet ing ngajeng dalemipun ing taun 1950-an

Ubud inggih menika satunggalipun désa kelurahan ingkang mandhegani 13 banjar dhinas ingkang kapérang saking enem désa adat, kalebet Kecamatan Ubud, Kabupatèn Gianyar kanthi jarak 20 km saking Kutha Denpasar.[1] Saking Kutha Denpasar dhateng Ubud kinten-kinten 30 menit utawi 15 menawi saking Kutha Gianyar.[1] Wewengkon Ubud nggadhahi inggil kinten-kinten 300 saking permukaan laut, amargi menika Ubud nggadhahi hawa seger.[1] Warga ing Ubud cacahipun kinten-kinten 9.800 tiyang.[1] Kanthi lingkungan ingkang taksih alami, wewengkon menika kalebet wewengkon sumber inspirasi tumrap para seniman, kalebet seniman manca negari, utaminipun seniman saking Eropa.[1]

Sasanesipun nggadhahi alam ingkang éndah, Ubud ugi misuwur minangka désa budaya[2] ingkang sugih warisan sajarah para seniman ageng, utaminipun pelukis misuwur, kados I Gusti Nyoman Lempad (1862-1978), Anak Agung Gde Sobrat (1919-1992), I Gusti Made Deblog (1910-1986), I Gusti Ketut Kobot, Ida Bagus Made, Dewa Putu Bedil, Ida Bagus Rai, lan sanesipun.[1] Taun 1920-an wonten kalih pelukis saking Eropa inggih menika Rudolf Bonnet saking negari Walanda, lan Walter Spies saking jerman dados tiyang manca ingkang nglukis ing Ubud.[1] Kekalihipun tiyang menika nepangaken téknik éstetika Eropa utaminipun ing bab pencahayaan, bayangan, perspektif, lan anatomi.[1] Ubud dados langkung misuwur minangkaa wewengkon kalairan para seniman lukis amargi jasanipun Tjokordo Gde Agung Sukawati kaliyan Rudolf Bonnet ingkang damel satunggalipun pakempalan seniman ingkang dipunparingi nama Pita Maha.[3]


Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Ubud Obyek wisata Bali dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  2. ^ (id)Tempat Wisata Menarik di Bali - Ubud dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  3. ^ (id)Ubud Monkey Forest dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ubud&oldid=831916"