USS Missouri (BB-63)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
USS Missouri
Kapal USS Missouri
Missouri

USS Missouri (BB-63) inggih punika kapal kaping tiga ing kelas Iowa lan kapal perang paling pungkasan ingkang dipuntugasaken dening Angkatan Laut Amerika Serikat. Missouri pungkasan homeported ing Long Beach, California, lan ngantos sakniki dados museum ing Pearl Harbor, HI.[1]

Sajarah USS Missouri (BB-63)[sunting | sunting sumber]

Kapal perang kelas Iowa dipunrancang kagem kecepatan lan daya tembak. Sekawan kapal perang kelas Iowa dipundamel ing wekdal Perang Donya II tuladha USS Missouri, kang lunasipun dipundelehaken ing tanggal 6 Januari 1941, ing Brooklyn Navy Yard. Piranti gegaman kados baterai utami saking 16 gegaman panjangipun 9 inci lan, 20 gegaman panjangipun 5 inci, inggih punika gegaman anti-pesawat. Wonten 5 gunung ing sisih-sisih kanthi kalih gegaman ing sisih-sisihipun. (Kados dipunrenovasi ing taun 1980, 4 saking gunung dipunicalaken lan dipungantos kaliyan peluncur rudal Tomahawk. Missouri dipunluncuraken tanggal 29 Januari 1944, lan dipuntugasaken ing tanggal 11 Juni 1944. Missouri dipuntugasaken kagem Armada Pasifik Kaping tiga lan Pearl Harbor ing dalu Natal, 1944.

USS Missouri inggih punika bageyan kakiyatan kagem pemboman ing Tokyo lan maringi gegaman ing perang Iwo Jima lan Okinawa. Ing pungkasan sasi perang, "Mo Perkasa" dados kakiyatan Laksamana William "Bull" Halsey kagem Armada Pasifik kaping tiga.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pungkasan USS Missouri (BB-63)[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1955 USS Missouri (BB-63) dipunnonaktifaken lan mothballed ing Galangan Kapal Angkatan Laut Puget Sound. Ananging ing taun 1986, USS Missouri recommissioned dipunrenovasi ageng-agengan. Ing taun 1991, Mo Perkasa dipuntugasaken ing Teluk Persia ing pundhi 16-inci gegaman lan rudal Tomahawk dipunrusakaken Irak ing Operasi Badai Gurun.

Misi pungkasan operasional Missouri dipunlajengaken ing tanggal 7 Desember 1991 ing wekdal kapal perang dadosn ketua kontingen kapal ing Pearl Harbor dadod bagean saking HUT 50 taun serangan Amerika ingkang mlabet ing Perang Donya II. Ing taun 1992, Missouri dipunnonaktifaken ingkang kaping kalih. Ing taun 1995.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)navysite.de(dipuntingali tanggal 25 September 2011)
  2. ^ (en)www.ussmissouri.com(dipuntingali tanggal 25 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.[[ko:USS 미주리 (BB-63)]