Twinkle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox album

Twinkle inggih punika debut EP oleh sub-unit girlband Korea Selatan, TaeTiSeo ingkang dipunrilis ing 29 April 2012 ing ngandap label S.M. Entertainment.

Wosing Gati lan Perilisan[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 19 April, SM Entertainment ngumumakèn pembèntukan sub-unit TaeTiSeo. Mènika wicantèn, "Sub-unit punika badhè mèndhèt perhatian saking para fans babagan kinerja, penampilan, lan gaya busana [1]. "Twinkle" resmi dipunrilis ing surya 2 Mei 2012.

Komposisi[sunting | sunting sumber]

Track "Twinkle" dipunsèrat lan dipunproduksi dèning Brandon Fraley, Jamelle Fraley, lan Javier Solis. Inggih punika lagu dance-pop, dipunpaduakèn kaliyan funk, electropop, lan go-go. Terinspirasi saking lagu-lagu Stevie Wonder ing taun 70an-80an.

Promosi[sunting | sunting sumber]

Menika badhe mpromosiaken "Twinkle" ing M.net M! Countdown ing surya 3 Mei 2012. Menika ugi badhe tampil ing pinten-pinten acara musik sanesipun kadasta, Inkigayo, Show! Music Core dan Music Bank pada bulan Mei. Pada 22 April 2012, Taeyeon lan Tiffany ngelampahi penampilan ing acara ajang madosi bakat SBS K-Pop Star kaliyan mbetaaken lagu Lady Marmalade. Menika badhe nampilaken "Hello" lan "Open Concert" ing surya 6 lan 10 Mei 2012 ing KBS.[2] Taeyeon menyanyikan lagu soundtracknya, "Missing You Like Crazy" ing Show! Music Core ing tanggal 28 April 2012.[3]

Chart Penampilan[sunting | sunting sumber]

Kangge para penggemar ingsedaya donya, "Twinkle" pun nggayut top 5 ing tangga lagu iTunes.

Singel[sunting | sunting sumber]

Twinkle dipunrilis sami kaliyan dipunrilis EP punika. Lan musik videonipun dipunrilis ing tanggal 2 Mei 2012.

Daftar Track[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Track listing Cithakan:Track listing

Chart[sunting | sunting sumber]

Chart Singel[sunting | sunting sumber]

Lagu Puncak posisi chart
KOR
Gaon Chart[4] K-Pop Billboard[5]
"Twinkle" 1 2
"Baby Steps" 15 22
"OMG" 26 44
"Library" 33 75
"Goodbye, Hello" 32 59
"Love Sick" 28 58
"Checkmate" 44 89

Chart Album[sunting | sunting sumber]

Chart Posisi
puncak
Gaon Weekly Album Chart 1
Gaon Monthly Album Chart 1
Oricon Weekly Album Chart 6
Oricon Monthly Album Chart 16
U.S. Billboard 200 126
U.S. Billboard Heatseekers Albums 2
U.S. Billboard World Albums 1

Sejarah Perilisan[sunting | sunting sumber]

Negara Tanggal Distribusi Label Format
Korea Selatan
April 29, 2012
SM Entertainment
Digital download
May 2, 2012
CD
Dunia
April 29, 2012
SM Entertainment
Digital Download

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:TaeTiSeo Cithakan:Girls' Generation

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Twinkle&oldid=860256"