Tuma kathok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tuma kathok
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Phthiraptera
Suborder: Anoplura
kulawarga: Pediculidae
Genus: Pediculus
Species: P. humanus
Subspecies: P. h. humanus
Trinomial name
Pediculus humanus humanus
Linnaeus, 1758

Tuma kathok (Pediculus humanus humanus) isih nunggal spesies] karo seduluré, tuma sirah (Pediculus humanus capitis). Nanging, kéwan iki amung manggon ana ing sandhangan, ora ana ing rambut lan pindhah ana ing kulit nalika nyesep getih. Bédané uga, tuma kathok ngendhog ana ing sandhangan. Kéwan iki kalebu srangga kang ora nduwèni suwiwi. Kéwan iki tinemu ing saindhenging donya, dadi parasit tumrapé manungsa tanpa ndeleng ras.

Tuma kathok umumé tinemu ing awaké wong kang uripé ora resikan, utawa pancèn amarga kahanan umpamané kéré, pengungsi, korban perang utawa bencana.


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tuma_kathok&oldid=834204"