Trompèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Trompet
Trumpet 1.jpg
Instrumèn sebul
Klasifikasi

Instrumèn sebul

Klasifikasi Hornbostel–Sachs 423.233
Jangka
Range trumpet.png
in B flat: sounds a whole tone lower
Instrumèn kagandhèng
Flugelhorn, Cornet, Bugle,
Natural trumpet, Bass trumpet, Post horn, Roman tuba, Bucina, Shofar, Conch, Lur, Didgeridoo, Piccolo trumpet

Trompèt iku salah siji piranti musik kang cara nggunakaké kanthi disebul. Piranti iki kagawé saka bahan logam. Ana ing panggonan paling dhuwur ing antarané tuba, eufonium, trombon, sousafon, French horn, lan Bariton. Trompèt ing-pitch B♭.

Trompèt mung nduweni telung papan kanggo dipenyet, tukang main trompet kudu isa anggone ngatur embouchure supaya isa ngasilake nada utawa laras kang beda.

Jenising trompèt[sunting | sunting sumber]

Trompet kang lumrah iku kang awujud trompet B♭, nanging trompet C, D, E♭, E, F, G lan A uga ana. Trompet C paling akeh digunakake ing orkestra Amerika, kanthi wujud kang luwih cilik ndadèkaké suwara kang diasilaké luwih apik tinimbang trompèt B♭.

Dolalan trompèt[sunting | sunting sumber]

Kabèh wong mesthi bisa dolanan trompèt, nanging kanggo wong kang pagaweane nggunakake trompet minangka piranti seni musik dibutuhake ambegané sing dawa lan kuwat. Umume wong kang seneng ngrokok, rada angel yen dadi pemain trompet, amarga ambegane luwih cendhak tinimbang wong kang ora ngrokok.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trompèt&oldid=833107"