Triptofan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Chemical structure of Tryptophan140px|Chemical structure of Triptofan

Triptofan inggih punika asam amino èsènsial ing salebeting salira manungsa ingkang migunani kangge sintesis protein. [1]. Triptofan inggih punika trip•to•fan n Kim asam amino esensial ingkang dipunbetahaken kangge pertumbuhan. [2]

Mupangat Biologis lan Kesehatan[sunting | sunting sumber]

Gugus fungsional ingkang dipun gadahi triptofan, indol, boten gadahi asam-asam amino dasaripun. Menawi triptofan dados prekursor ingkang katah senyawa biologis ingkang wigati kanti kasusun ing kerangka indol. Triptofan inggih punika prekursor melatonin (hormon perangsang tilem), serotonin (suatu transmiter ing sistem saraf) lan niasin ( vitamin).

Triptofan boten mroduksi dening salira, ananging saged dados nutrisi asupan saking proses pencernaan kaliyan enzim proteolitik. Asam aminoingkang katah ngandut coklat, oat, durian, mangga, dried dates, susu, yogurt, keju, daging abrit, nduk, daging unggas, wijen, chickpeas, biji bunga matahari, biji labu, spirulina, kacang.[3] Triptofan inggih punika salah satunggaling asam amino esensial ing salira ingkang migunani kangge mensintesis protein. Triptofan ugi dados prekursor saking serotonin ingkang bantu ngatur pola tilem, napsu mangan, triptofan ugi dipungunaake ing pengobatan kangge depresi, saha insomnia. Kekirangan triptofan saged ngakibataken turune berat awak ing bayi saha putra-putra, pellagra, punika nyebapaken napsu mangan, depresi saha kosentrasi tingkat rendah.

Pangana Sumber Triptofan[sunting | sunting sumber]

  1. Susu
  2. DagingDaging abang utawi daging ingkang gadahi lemak kadasta lembu, wedhus, pithik, saha kalkun gadahi kandungan triptofan ingkang cekap inggil.
  3. Keju
  4. Panganan sanes, kayata buah-buahan gedang, saha sedanten jenis kacang-kacangan, iwak, nduk, yogurt, lan wijen. Woa abang ugi dados pilihan ingkang sae kangge bantu ningkataken triptofan ing salebeting reh. [4]

Ningkataken Kadar Triptofan[sunting | sunting sumber]

Ngonsumsi panganan ingkang ngandut triptosin, boten namung ningkataken kadaripun ing aliran getih ing prekawis defisiensi triptofan. Sebapipun amergi asam amino sanes kadasta tirosin, histidin, saha leucine, badhe nyegah triptofan nuju otak. Ngonsumsi suplemen ingkang ngandut triptofan punika sanget bantu. menawi ngonsumsi panganan ingkang gadahi karbohidrat, salira bakal nguwalaken insulin kangge ngeresiaken asam amino ingkang bersaing kaliyan triptofan. triptofan boten kapengaruh saking dening insulin, saha insulin namung ngereseake asam amino sanesipun, pramila triptofan boten mlebet ing utek. menika sebabipun punapa panjenengan ngantuk saben ngonsumsi panganan karbohidrat. konsumsi triptofan ing jumlah cekap kemawon, kangge jaga kasaimbangan metabolisme. [5] Secara sami-sami, operator, promoter, saha gen-gen ingkang dipunkontrol sedaya rentang DNA ingkang dipunbetahake kangge mroduksi enzim jalur triptofan nyusun operan. [6]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Pengertian Triptofan (dipununduh Tanggal 16 Oktober 2012)
  2. ^ (id)Arti Kata Triptofan (dipunuduh tanggal 16 oktober 2012)
  3. ^ (en)"Vitamins & health supplements guide". http://www.vitamins-supplements.org/amino-acids/tryptophan.php. Retrieved 2012-10-16.
  4. ^ (id)Makanan=makanan yang Mengandung Triptofan (dipununduh Tanggal 16 Oktober 2012)
  5. ^ (id)Meningkatkan Kadar Triptofan (dipununduh tanggal 16 Oktober 2012))
  6. ^ (id)Campbell,Neil A,dkk."BIOLOGI Edisi Kedelapan Jilid 1".ISBN.Erlangga.Jakarta.(2008:382)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Triptofan&oldid=834977"