Tripitaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tipiṭaka (Pali) utawa Tripiṭaka (Sansekerta) arupa Kitab Suci Agama Buddha. Tipiṭaka kapérang saka 3 kitab (piṭaka), yaiku :

  1. Vinaya Piṭaka, sing isiné angger-angger kanggo para bhikkhu/bhikkhuni.
  2. Sutta Piṭaka, sing isiné khotbah-khotbah Sang Buddha
  3. Abhidhamma Piṭaka, sing isiné piwulang ngenani metafisika lan èlmu kajiwan.

Éwadéné sing katulis jroning basa Sansekerta yaiku:

  1. Avatamsaka Sutra.
  2. Lankavatara Sutra.
  3. Saddharma Pundarika Sutra.
  4. Vajracchendika Prajna Paramita Sutra (Kim Kong Keng), lan liya-liyané.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tripitaka&oldid=819622"