Triakontanol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Triakontanol[1]
Gambar
Identifikasi
Nomor CAS [593-50-0]
PubChem 68972
SMILES CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCO
Sifat
Rumus molekul C30H62O
Massa molar 438.81 g/mol
Densitas 0.777 g/mol pada 95 °C
Titik leleh

87 °C

Kelarutan dalam air Insoluble
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Triakontanol (TRIA) yaiku alkohol primèr jenuh kang kasusun saka 30 karbon lan kawiwitan diisolasi saka tajuk (bageyan wit ing watang) alfalfa. [2] Senyawa mau ora larut banget ing banyu (kurang saka 2x10-16M utawa 9x10-14 g/l) lan ing bentuk suspensi koloid ningkataké sacara nyata modoting tanduran jagung, tomat lan pari, yen disemprotaké ing godhong kecambah ing konsèntrasi endhèk. [3]. Mekanisme kerja triakontanol durung sekabèhané dingertèni, nanging zat mau potensial kanggo ningkatake asil tanduran.[3] Triakontanol wis kadhaptar nalika taun 1991 ing badan perlindungan lingkungan Amérika utawa Environmental Protection Agency (EPA) kanthi fungsi ningkataké rasio gula:asam ing tanduran jeruk [4]

Triakontanol wis digunakaké sacara komersial ing mayuta-yuta hèktar lemah kanggo ningkataké prodhuksi tetanèn, mliginé ing Cina, India, Ceylon, lan Indonésia. [4] Triakontanol uga bisa ningkataké prodhuksi tèh (Camellia sinensi L.). [4]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Merck Index, 11th Edition, 9506.
  2. ^ Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, jilid 3. terjemahan Lukman DR, Sumaryono. Bandung: Penerbit ITB. Hal:85 ISBN 979-8591-37-2
  3. ^ a b (en)Ries SK. 1985. Regulation of plant growth with triacontanol. CRC Critical Reviews in Plant Sci 2:239-285.
  4. ^ a b c Karssen CM, Loon LC, Vreugdenhil D. 1992.Current Plant Science and Biotechnology in Agriculture: Progress in Plant Growth Regulation. Dordrecht: Kluwer Academic Publishers.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Triakontanol&oldid=833183"