Trem, Antologi Crita Cekak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Trem, kumpulan cerkak)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Trem Antologi Crita Cekak
Trem.jpg
Pangarang Suparto Brata
Negara Indonesia
Basa Jawa
Tipe Roman
Penerbit Pustaka Pelajar Yogyakarta
Tanggal terbit 2007
Cacahing kaca 316 kaca
ISBN 979-9289-62-9

Judhul[sunting | sunting sumber]

  • Trem, Antologi crita cekak

Panganggit[sunting | sunting sumber]

Penerbit[sunting | sunting sumber]

Taun Metu[sunting | sunting sumber]

Katrangan[sunting | sunting sumber]

Kumpulan 20 cerkak iki kaisi saka anggitané Suparto Brata ing antara taun 1960-1993. Cerkak-cerkak iku naté kababar ing sawetara medhia basa Jawa yaiku Panjebar Semangat, Jaya Baya, Kembang Brayan, Dharma Nyata, lan Jawa Anyar. Cerkak kang asesirah Trem dadi pambuka buku. Crita iki ngenani wong lanang sing jenengé Dulmawi. Dhèwèké asring nemoni kenya manis ing trèm. Critané nganggo basa surabayaan.

Karya Suparto Brata liyané[sunting | sunting sumber]

Buku-buku sastra Jawa lan Indonésia kang katulis antara liya:

Abasa Jawa[sunting | sunting sumber]

Abasa Indonésia[sunting | sunting sumber]

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]