Tragedi Bhopal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pèngétan Bhopal tumuju pépaten kang tilar donta utawa cacat déning bocoré gas racun ing taun 1984

Tragedi Bhopal ing taun 1984 yaiku musibah industri (aratan) kang paling ngénes jroning sajarah donya.Kang diakibatake mbocorake 40 metrik ton metil isosianat (MIC) sacara ora disegaja saka pabrik pestisida Union Carbide kang dumunung ana ing kutha Bhopal, ing negara bagean Madhya Pradesh ing India. Pabrik kasebut dibukak ing taun 1969 uga dikembangake tumuju ngasilake karbaril jroning taun 1979. MIC kagolong salah sijiné pabrik kang ngasilake karbaril.

Kecelakaan iki kalangsungake ngilangake nyawa kang ewunan lan nyacacati pandhudhuk kurang luwih watara 150.000 nganthi 600.000 liyané—15.000 uga tolar donya karana lara kang disebabake bocore metrik .

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tragedi_Bhopal&oldid=833313"