Toyota Kijang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kijang Innova

Toyota Kijang yaiku modhèl montor niaga lan kluwarga gaweyan Toyota kang kalebu mobil kang paling populer kanggo kelas MiniBus ing Indonésia. [1]Toyota Kijang ana ing Indonésia wiwit taun 1977 lan saiki kalebu salah sijiné modhél saka Toyota lan paling laris ing negara Indonésia iki.[1] Saiki mobil iki bisa ditemokake kanthi gampang ing kabéh dhaérah ing Indonésia.[1]

Kesuksèsan Toyota Kijang nduwéni pengaruh yaiku akéhé montor-montor kang jinis lan bentuké niru konsèp saka Toyota Kijang.[1] Contoné akéh mobil kang jenengé dijupuk saka jeneng kéwan, kayata Isuzu Panther lan Mitsubishi Kuda.[1] Saliyané ing Indonesia, sadurunge ana generasi "Innova", Toyota Kijang uga didol ing negara Malaysia kanthi jeneng "Unser".[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Generasi I (1977-1980)[sunting | sunting sumber]

Toyota Kijang Generasi I

Sejarah Prodhuksi[sunting | sunting sumber]

Toyota Kijang generasi kang sepisanan dipublikasikaké nalika taun 1977.[2] Nalika iku para perancang mobil iki tau ora yakin yèn mobil iki bisa ditampa ing pasaran.[2] Iki amarga Mitsubishi Colt kalebu jinis kendaraan kang wis ndominasi pasar mobil mini bus nalika iku.[2] Generasi kang sepisanan Toyota Kijang nerapaké konsep pickup kanthi bentuk kothak.[2] Modhél iki kerep diarani "Kijang Buaya" awit tutup kap mesiné kang bisa bibukak nganti tekan pinggir. Kijang generasi kang sepisanan iki digawé nganti taun 1980.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (en)toyota.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e (id)toyota.astra.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Kijang&oldid=831562"