Toyota Corolla

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toyota Corolla

Toyota Corolla yaiku montor kompak kang paling laris ing donya, luwih saka 30 yuta unit mobil bisa didol nalika taun 1966 nganti tekan saiki. [1]Toyota Corolla ora mung diprodhuksi ing Jepang, ananging uga ing akéh negara kayata ing Amerika Serikat, Kanada, Afrika Selatan, Thailand, Inggris, Turki, lan negara-negara liyané.[1] Corolla nduwéni mesin 4-silinder bensin lan ing Jepang lan Eropa uga dipasaraké kanthi mesin disel.[1] Wangun body' Corolla kang paling umum yaiku Sédhan kanthi lawang kang cacahé papat.[1] Modhel body liyane kayata Station Wagon, lan Hatchback kanthi lawang kang cacahé telu lan lima. Modhel sport kang bentuké Coupe 2-pintu tau diproduksi saka taun 1970-an nganti 1999 kanthi jeneng Corolla Levin lan Sprinter Trueno.[1] Nalika taun 1980-an, Levin lan Trueno uga ana kang bentuké Liftback kanthi lawang kang cacahé telu.[1]

Kompetitor Corolla kang paling umum yaiku Honda Civic, Nissan Sunny utawa Sentra, Mitsubishi Lancer, Mazda 323 kang banjur digantékaké karo Mazda3, lan Subaru Impreza.[1]


Generasi Kang sepisanan (1966-1970)[sunting | sunting sumber]

Generasi kang kapisan
First generation 1969 Toyota Corolla
Prodhuksi November 1966–April 1970[2]
Perakitan Toyota City, Jepang
Port Melbourne, Victoria, Australia
Jinis bodi 2-door coupe
4-door sedan
4-door station wagon
Rancangan FR layout
Mesin 1.1 L I4 K
1.2 L I4 3K
Transmisi 4-speed manual
2-speed otomatis
Rodha 90,0 in (2286 mm)
Dawa 151,5 in (3848 mm)
Amba 58,7 in (1491 mm)
Dhuwur 54,3 in (1379 mm)

Montor cilik kang sederhana nduwéni mesin 2K 1100 cc kang diwenéhi kode KE10 kanggo Sedan, KE15 kanggo Coupe, utawa KE16 kanggo Wagon. Saliyane Jepang, negara sepisanan kang éntuk Corolla yaiku Australia.[1] Corolla kang sepisanan dipasarake ing Amerika Serikat nalika taun 1968.[1] Model facelift kang digawé nalika taun 1969 nduwéni mesin 3K 1200 cc kang diwenéhi kode KE11 kanggo Sedan, KE18 kanggo Wagon lan KE17 kanggo Sprinter Coupe.[1]

Corolla Station Wagon

Generasi Kang kapindho (1971-1974)[sunting | sunting sumber]

Generasi kang kapindho
Toyota Corolla 2 door Sedan 1200 Deluxe (Inggris)
Prodhuksi Mei 1970–Mei 1978[2]
Perakitan Toyota City, Jepang
Port Melbourne, Victoria, Australia[citation needed]
Jakarta, Indonesia[citation needed]
Jinis bodi 2-door coupe
2-door sedan
4-door sedan
3-door station wagon
5-door station wagon
3-door van
Rancangan FR layout
Mesin 1.2 L I4 3K
1.4 L I4 T
1.6 L I4 2T
Rodha 103,9 in (2639 mm)[3]
(coupe)
Dawa 155,3 in (3945 mm)[3]
(coupe)
Amba 59,3 in (1506 mm)[3]
Dhuwur 53 in (1346 mm) [3]
Curb weight 770 kg (1,698 lb) to 850 kg (1,874 lb)

Corolla 20-series luwih gedhé saka sadurungé. Iki kalebu modhel Toyota kang sukses ing meh kabeh ndonya.[1] Mesin kang digunakaké yaiku 3K (1200 cc), 3K-B (1200 cc kanthi 2 karburator), T (1400 cc), 2T (1600 cc), lan 2T-G (1600 cc DOHC).[1] Nalika taun 1972 dikenalake modhel sport Corolla Levin lan Sprinter Trueno.[1] Corolla Levin tau dadi juwara Press on Regardless Rally ing Amerika, lan 1000 Lakes Rally ing Finlandia.[1]

Ing Indonésia, Corolla generasi iki kang sepisanan didol yaiku modhél sedan kanthi lawang kang cacahé papat lan mesin 1200cc lan transmisi 4 speed manual.[1]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)toyota.astra.co.id(dipunundhuh tanggal 4 Agustus 2011)
  2. ^ a b Toyota Vehicle Identification Manual. Japan: Toyota Motor Corporation - Overseas Parts Department. 1984. Catalog No.97913-84. http://members.iinet.net.au/~stepho/crllaprd.htm.
  3. ^ a b c d "Autocar Road Test: Toyota Corolla 1200 SL (1,166 c.c.): New coupe version of Japanese small car. Good performance and excellent economy. Brakes heavy and tend to fade; firm suspension, poor tyre grip. Price reasonable in view of all the included extras". Autocar 134 (nbr 3908): pages 6–9. 18 February 1971.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Corolla&oldid=831772"