Toyota Celica

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toyota Celica

Toyota Celica iku montor kang digawé taun 1990-an yaiku generasi kang kaping enem bisa menang saka mobil F1 ing salah sijiné lomba balap mobil.[1] Ing siyaran pers Toyota,ing ajang lomba 1.16 mil kang dianakaké ing Goodwood Festival of Speed ing Inggris, Toyota Celica bisa ngalahaké kurang luwih 200 mobil kalebu mobil super lan Formula 1.[1] Mobil Toyota Celica kang disetir karo pembalap Inggris kang wis pensiun yaiku Jonny Milner mung mbutuhaké wektu 48,07 dhetik kanggo nempu jarak kang adohé 1,16 mil.[1] Milner modifikasi mobil iki saéngga nduweni kakuwatan kanggo ngebut.[1] Mobil kang nduwéni mesin Corolla 1.998 cc iku wis nduweni daya 800 hp kanthi tambahan NOS.[1]

Toyota Celica iku montor sport coupe kang diproduksi karo Toyota Motor Corporation, Japan. [2]Toyota Celica digawé wiwit sasi Oktober 1970 nganti sasi April taun 2006.[2] Nganti 36 taun Toyota Celica nduwé 7 generasi Celica. [2]Déné total kumulatif produksi kang cacahé luwih saka 4.1 yuta unit.[2] Toyota biyasané dipasaraké ing Amerika Serikat, Jepang, Eropa, lan Australia.[2] Negara-negara iki kalebu negara kang dadi konsumen paling akéh mobil toyota celica.[2] Mobil Toyota celica dadi mobil toyota kang digunakaké ing kajuaraan rally tingkat donya utawa kang biyasané diarani World Rally Championship (WRC) saka taun 1972 nganti tekan 1986.[2] Ing taun iki Toyota celica nduwéni penggerak saka rodha bagéyan mburi.[2] Déné wiwit taun 1988 nganti 1997 kanthi modhél GT-Four kang nduwéni penggerak 4WD.[2] Toyota Celica kang dianggo ing WRC digawé karo Toyota Team Europe ing Koln, Jerman.[2] Nalika taun 2006, Toyota Celica wis ora diprodhuksi manéh, déné posisiné kang dadi mobil sport kompak digenténi karo Scion tC ing Amerika Utara.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)m.detik.com(dipunundhuh tanggal 6 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)situsotomotif.com(dipunundhuh tanggal 6 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toyota_Celica&oldid=831933"