Tour Total

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tour Total
Tour Total
Tour-Total.jpg
Tour Total, La Défense, Paris
Informasi umum
Jinis Office
Gaya arsitèktur Modern architecture
Lokasi La Défense
(Courbevoie)
Koordinat 48°53′34″N 2°14′35″E / 48.89278°N 2.24306°E / 48.89278; 2.24306Koordinat: 48°53′34″N 2°14′35″E / 48.89278°N 2.24306°E / 48.89278; 2.24306
Diwiwiti 1982
Rampung 1985
Tinggi
Antena pucuk menara 190 m (620 ft)
Payon 187 m (614 ft)
Detil tèknis
Gunggung tingkat 48
Luas Cithakan:Convert/m2
Desain dan pembangunan
Arsitèk WZMH Architects, Roger Saubot

Tour Total (kala rumiyin ugi misuwur minangka Tour Elf saking taun 1985 ngantos 1999, lan Tour TotalFinaElf saking taun 1999 ngantos taun 2003) inggih punika satunggaling kantor pencakar langit ingkang mapan wonten ing La Défense, Courbevoie, satunggaling dhaérah distrik bisnis ingang ageng ingkang mapan wonten ing sisih kulon lan caket kaliyan kitha Paris, Prancis lan ing wekdal sak punika ugi dados kantor kanggé Total SA, salah satunggal saking enem perusahaan minyak ingkang kalebet super ageng ing dunya.[1]

Wujudipun[sunting | sunting sumber]

Sasampunipun rampung dipun bangun lan wiwit dipun bikak ing taun 1985, Tour Total inggih minangka bangunan pencakar langit ingkang paling ageng wonten ing La Défense lan minangka bangunan ingkang paling inggil nomer kalih ing Paris sasampunipun Tour Montparnasse. Tour Total gadhah dhuwur ingkang kirang langkung ngantos 190 meter (623 kaki); lan ugi gadhah setunggal antena ingkang dhuwuripun 3 meter (9 kaki) ingkang wonten ing atapipun ingkang papanipun wonten ing dhuwur 187 meter (614 kaki) saking sak nginggiling siti. Papan ingkang wonten ing papan punika kedahipun minangka papan sepisanan ingkang dipun samektakaken kanggé damel bangunan pencakar langit ingkang minangka dados menara kembaranipun Tour Areva, ananging amargi regi minyak ing taun 1974 lajeng meksa para investor kanggé mbatalaken kanggé damel proyek punika.[2] Tour Total inggih punika kalebet salah satunggal saking pencakar langit genarasi kaping tiga saking La Défense. Arsitek mbiyantu kanggé mbangung menara genarasi saderengipun kados ta Tour Areva, Tour Gan, Tour AXA. Tour Total langkung efisien anggenipun ngginakaken energinpiun amargi sampun ngemat energi kanthi wontenipun isolasi kaca, lan manajemen energi ingkang sae menawi dipun tandhingaken kaliyan gedung pencakar langit La Défense saderengipun. Kode nama lokasi menara ingkang wonten ing tata letakk La Defensi inggih punika CB2.

Konstruksi[sunting | sunting sumber]

Tour Total inggih punika ngewrat gangsal bangunan kanthi dhuwur ingkang béda - béda lan sami gandheng antawisipun bangunan setunggal kaliyan bangunan sanesipun. Déné bangunan ingkang paling inggih gadhah dhuwur ngantos 48 tingkat, salajengipun inggih ingkang gadhah 44 tingkat, lan 37 tingkat]]. Ing bageyan lante paling ngandhap inggih wonten perpustakaan lan akses lobi kangge para wisatawan ingkang badhe dhateng Tour Total. Dene wonten ing ruang ing sak ngandhapipun siti wonten kolam renang ingkang khusus dipun damel lan dipun ginakaken kanggényamektakaken utawi nyplai toya menawi wonten kasus kebakaran. lan ugi wonten ruangan khusus kanggé para karyawan wondene ing ruangan punika para karyawan saged sami gladhèn sapérangan jinis olahraga. Ing restoran punika ugi wonten kathah sapérangan jinis restoran ingkang minangka food corner fast ingkang nyamektakaken dhedhaharan ingkang cepet dipunsajekaken kados ta pizza. hamburger, lan sanès - sanèsipun, ugi wonten dhedhaharan ingkang ènthèng - ènthèng ingkang dipuntawaraken déning para karyawan. Bangunan Tour Total ugi gadhah setunggal auditorium lan saperangan ruang pertemuan. Lan menawi para wisatawan badhe mlebet dhateng aréa gedung Tour Total punika saged medal lawang mlebet dhateng menara, saking ruangan ing sak ngandhaping siti (ruang bawah tanah) lajeng mangke medal eskalator, utawi saged medal saking stasiun metro Grande Arche.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tour_Total&oldid=843242"