Tornado Moore 2013

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 35°20′46″N 97°29′13″W / 35.3461°N 97.487°W / 35.3461; -97.487

Tornado Moore 2013
Tornado nalika ngèliwati kidul-kulon Moore
Tornado nalika ngèliwati kidul-kulon Moore
Tanggal: 20 Mei 2013
Jam: 14:56–15:36 CDT (UTC−05:00)
Kakuwatan: Tornado EF4 Awal
Karugèn: Ora dikawruhi
Korban: Paling sithik 24 wong,,[1] lebih dari 242 luka-luka[2]
Wilayah: Moore, Newcastle, Southern Oklahoma City

Tornado Moore 2013 dumadi ing dina Senèn soré, 20 Mei 2013, kanthi intènsitas EF4 lan kacepetan antarané 166 lan 200 mph nalika nerjang Moore, Oklahoma, Amérika Sarékat, lan wilayah sakupengé. Musibah iki niwasaké sakora-orané 24 wong, kalebu 9 bocah,[3][1] lan natoni luwih saka 242 wong.[4][5][6][7][8][9] Tornado iki arupa bagéan saka sistem cuaca gedhé sing ngasilaké sapérangan tornado rong dina sadurungé.

Korban jiwa[sunting | sunting sumber]

Tekan 21 Mei 2013 jam 04:03 GMT, tornado iki sakora-orané ngrenggut 51 korban jiwa, lan 120 wong kudu dirawat ing omah sakit. 20 wong ing antarané korban tiwas yaiku bocah-bocah. Gunggung korban bisa terus tambah.[10]

Tornado 1999[sunting | sunting sumber]

Sakdurungé Oklahoma City uga tau ngalami bebendu tornado EF5 nalika sasi Mei 1999. Bebendu iki njalari tiwasé 36 wong.[11]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Oklahoma tornado: Search for survivors continues", BBC News, May 21, 2013. diaksès tanggal May 21, 2013. 
  2. ^ "Death Toll Revised Lower in Oklahoma Tornado". VOA. http://www.voanews.com/content/death-toll-revised-lower-in-oklahoma-tornado/1665174.html. Retrieved 21 May 2013.
  3. ^ "Oklahoma tornado spread destruction like a 'two-mile-wide lawnmower blade'". CNN. May 21, 2013. http://www.cnn.com/2013/05/21/us/severe-weather/index.html.
  4. ^ "Death Toll Revised Lower in Oklahoma Tornado". VOA. http://www.voanews.com/content/death-toll-revised-lower-in-oklahoma-tornado/1665174.html. Retrieved 21 May 2013.
  5. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng KFOR
  6. ^ "Oklahoma City tornado: Get the latest developments in this disaster", CNN, May 20, 2013. Archived from the original on May 21, 2013. 
  7. ^ "VIDEO: Tornado wipes out homes, schools, businesses in Moore". KFOR. May 20, 2013. http://kfor.com/2013/05/20/tornado-wipes-out-homes-schools-businesses-in-moore/. Retrieved May 20, 2013.
  8. ^ "Deadly tornado strikes near Oklahoma City". Al Jazeera English. May 20, 2013. Archived from the original on May 21, 2013. http://www.aljazeera.com/news/americas/2013/05/20135205174918331.html. Retrieved May 20, 2013.
  9. ^ "Oklahoma City Tornado 2013: Twister Makes Landfall Near Capital". The Huffington Post. May 20, 2013. Archived from the original on May 21, 2013. http://www.huffingtonpost.com/2013/05/20/oklahoma-city-tornado-2013_n_3308384.html. Retrieved May 20, 2013.
  10. ^ Oklahoma tornado: Dozens killed in Moore, diaksès saka situs pawarta BBC
  11. ^ Oklahoma City area was hammered by EF5 tornado in 1999, diaksès saka situs CNN
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tornado_Moore_2013&oldid=863093"