Tommy Kurniawan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tommy Kurniawan
Lair 15 September 1984 (umur 29)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktor, Modelling, bintang iklan
Taun aktif 2000-sekarang
Wong tuwa H Syamsuddin H Betong dan Hj Mulyanih Eliya Hastuti

Tommy Kurniawan yaiku model lklan lan aktor sinetron utawa film.[1] Dheweke uga dikenal minangka salah sijine artis kang religius.[2]Dheweke misuwur mulai melu film EIFFEL I'M IN LOVE lan SATU KECUPAN (ubahan judul saka BURUAN CIUM GUE). [1]Tommy uga mbintangi sebagian sinetron antarane yaiku ABG, RAHASIA HATI, ADILKAH, HABIBI DAN HABIBAH, JANGAN BERHENTI MENCINTAIKU, DAN JANJI JAYA.[1] Tommy Kurniawan lair ing Jakarta 15 September 1984, yaiku salah sijine model iklan lan uga aktor sinetron lan film. [1] Sakliyane kuwi, artis kang sempet digosipake njalin asmara karo pesinetron Zaskia Adya Mecca lan uga penyanyi rock setengah umur Mayang Sari, pernah dadi bintang iklan produk Lotte, Mie Pasto, Oval, Coca-Cola, lan Indosat I-M3.[1] Tommy nyadari yen karire ing donya hiburan ora bisa didadikke sandaran selawase.[1]Mangkane, deweke bareng kalian Deddy Corbuziet bareng-bareng mbangun restoran Jepang.Meski wis nglola bisnis, Tommy durung niat pensiun saking dunya hiburan.[1] Cita-citane Tommy berkarir ing dunya musik, akhire mulai entuk titik terang.[1] Bareng band The Speakers, Tommy kang manggoni posisi gitaris bakal ngramekke belantika musik Indonesia.[1] Tommy kawin karo Tania nalika tanggal 16 April 2011.[3] Tommy ngawali karier saking ajang pilihan model TOP Model Cardinal taun 2000 lan dadi juwara2.[3]Sakwise kuwi akeh tawaran kang padha teka.[4] Tommy ora mbantah yen wong tuwa lorone sempet ora setuju karo kiprahe ing donya hiburan, nanging pungkasane Tommy bisa yakinke wong tuwa lorone yaiku dheweke bisa ngasilake duwit saking profesine kang uwis dipilih iki.[5] Luwih-luwih dheweke bisa berhasil ngrampungke pendidikane ing SMU.[5]

Sinetronografi :‎[5]

  • Di Sekolah Ada Cinta
  • Akibat Banyak Gaul (ABG)‎
  • Tukang Bohong
  • Kawin Gantung, Sheila
  • Joey dan Jessy
  • Kecupan Sayang
  • Jangan Berhenti Mencintaiku
  • Putri Bintang
  • Habibi dan Habibah
  • Janji Jaya
  • Cinta Semanis Cokelat

Filmografi :‎[5]

  • Eiffel ... I'm in Love

Iklan :‎[5]

  • Sprite
  • Coca Cola
  • Eskulin
  • Indosat Im3‎
  • Chiki Tradia
  • Jamin
  • Supermie Super Cup
  • Mie Pazto
  • Pigeon
  • Ovale Maskulin
  • Lotte
  • Milton

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)kapanlagi.com. Diakses pada 18 Juli 2011.
  2. ^ (id)okezone.com. Diakses pada 21 Juli 2011.
  3. ^ a b (id)detik.com. Diakses pada 21 Juli 2011.
  4. ^ (id)beritaselebriti.com. Diakses pada 24 Juli 2011.
  5. ^ a b c d e (id)info-artis.com. Diakses pada 24 Juli 2011.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tommy_Kurniawan&oldid=839833"