Tohpati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tohpati Ario Hutomo
Lair Tohpati Ario Hutomo
25 Juli 1971 (umur 42)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Jeneng liya Tohpati
Pagawéyan musisi
Taun aktif 1992 - saiki
Mrebawani marang Trisum
Tohpati Ethnomission
Tohpati Bertiga
Kaprabawan déning Pat Metheny
Garwa Ratih Mustikawati
Mitra Dewa Budjana
Balawan
Indro Hardjodikoro
Anak Kanti
Tisti
Website
tohpati-music.com

Tohpati Ario Hutomo (lair ing Jakarta, 25 Juli 1971; umur 42 taun).[1] Tohpati Ario Hutomo luwih ditepungi kanthi jeneng Tohpati.[1] Tohpati yaiku salah sijiné gitaris lan penulis lagu kang asalé saka Indonésia.[1] Tohpati kalebu salah sijiné gitaris jazz kang misuwur.[1] Iki amarga Tohpati kerep tampil ing TV karo penyanyi-penyanyi pop kayata Krisdayanti, Glenn Fredly, Rossa, Chrisye, lan liya-liyané.[1] Tohpati nduwèni karya-karya kang nggabungaké èlemèn kabudayan tradhisional lan modhèrn.[1] Iki jumbuh karo usahané kang nggawé kolaborasi antarané unsur modhèrn lan unsur tradhisional Indonésia ing musik-musik kang digawé.[1] Aliran musik jazz kang dinduwèni Tohpati akèh éntuk pangaruh saka gitaris-gitaris jazz kang misuwur ing donya.[1] Ananging kang paling akèh yaiku pangaruh saka gaya musik khas Pat Metheny.[1]

Wiwitan karir[sunting | sunting sumber]

Nalika isih remaja, Tohpati wis kerep pentas ing panggung-panggung kang ana ing Jakarta.[2] Tohpati uga tau éntuk gelar gitaris paling apik ing Fèstival Band se-DKI nalika umuré lagi 14 taun.[2] Taun 1989 Tohpati uga kepilih dadi Gitaris Paling Apik fèstival Band sa-Jawa.[2] Ing taun iku uga, Tohpati éntuk gelar dadi Gitaris Paling Apik ing Yamaha Band Explosion tingkat Nasional.[2]

Taun 1993, Tohpati nggabung ing grup "Simak Dialog" kang anggotangé Riza Arshad, Arie Ayunir, lan Indro Hardjodikoro.[2] Bareng karo "Simak Dialog" Tohpati wis nggawé album kang cacahé telu yaiku Lukisan, Baur, dan Trance / Mission.[2]

Chatetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)[tohpati-music.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)hot.detik.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tohpati&oldid=831283"