Tlaga Victoria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaca iki ngenani tlaga ing Afrika. Kanggo tlaga ing Australia, pirsani Tlaga Victoria (New South Wales).
Tlaga Victoria, dideleng saka ngangkasa

Tlaga Victoria utawa Victoria Nyanza (uga dikenal minangka Ukerewe) iku salah siji Tlaga Gedhé ing Afrika.

Tlaga Victoria wiyaré 68.870 kilometer persegi, njalari sinebut tlaga paling gedhé ing bawana Afrika, tlaga tropis paling gedhé ing donya, lan tlaga banyu tawar angka loro paling gedhé ing donya kanthi wiyar permukaan. Amarga cethèk, tlaga iki kalebu ing urutan angka 7 tlaga banyu tawar mawa volume, isiné 2.760 kilometer kubik banyu. Tlaga iki arupa sumber saka cawang paling dawa Kali Nil, Nil Putih. Tlaga iki ana ing [[dhataran dhuwur] ing bagéyan kulon Great Rift Valley Afrika lan diatur déning Tanzania, Uganda, lan Kenya.

Ana luwih saka 3.000 pulo ing Tlaga Victoria, akèh-akèhé ora ana pedunungé. Iki kalebu Kapuloan Ssese ing Uganda, sawijining klompok gedhé pulo-pulo ing kulon-lor tlaga kasebut lan dadi sawijining tujon pariwisata populèr.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Victoria&oldid=815445"