Tlaga Témpé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tlaga Témpé (taun 1948-1949)
Tlaga Témpé

Tlaga Tempe inggih menika tlaga ingkang panggènanipun wonten ing kilènipun Kabupatèn Wajo, leresipun ing Kecamatan Témpé, kirang langkung 7 km saking Kitha Sengkang ing pinggir Kali Walanae.[1] Tlaga Témpé ingkang ambanipun kirang langkung 13.000 hektar menika gadhah spesies ulam banyu tawa ingkang sampun arang dipunpadosi wonten panggènan sanès.[1] Amargi tlaga menika panggènanipun wonten ing nginggilipun lèmpèngan bawana Australia lan Asia.[1]

Fèstival taunan[sunting | sunting sumber]

Saben tanggal 23 Agustus dipunwontenaken fèstival segara wonten ing tlaga Témpé.[2] Acara menika dipunwastani [[Maccera Tappareng utawi upacara kanggé nyucikaken tlaga ingkang dipunwontenaken acara nyembelih lembu ingkang dipumpimpin déning ketua nelayan ingkang wonten atraksi-atraksi wisata ingkang saé sanget.[2] Wonten ing dinten riyaya Fèstival Tlaga Témpé menika, sedaya tiyang ingkang ndhèrèk upacara Maccera Tappareng ngagem busana Bodo (busana adat tiyang Bugis).[2] Acara menika uga dipunramèkaken déning atraksi-atraksi, kadosta lomba prau tradhisional, lomba prau hias, lomba dolanan rakyat (lomba layangan tradhisional, pamilihan anak dara lan kallolona Tanah Wajo), lomba nabuh lesung (padendang), pagelaran musik tradhisional lan tari bissu ingkang dipunmainaken déning para waria, lan pagelaran tradhisional sanès.[2] Nanging samenika sampun ical, boten kados samenika, amargi dipunsebabaken wonten ing tlaga témpé menika sampun dipunisi déning spesies ulam sanès amargi restoling ulam mas ingkang kathah sanget.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)Danau tempe (Dipuntingali tanggal 25 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Mengenal Danau Tempe. (Dipuntingali tanggal 25 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Témpé&oldid=831313"