Tlaga Singkarak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Singkarak
Singkarak -
Lokasi Kabupaten Tanah Datar lan Kabupaten Solok,
provinsi Sumatera Barat,
Indonesia Flag of Indonesia.svg
Koordinat 0°36′44.17″S 100°32′21.14″E / 0.6122694°S 100.5392056°E / -0.6122694; 100.5392056
Ilènan metu utama Batang Ombilin
Ana ing negara Indonesia
Dawa maks. 20 km
Amba maks. 6.5 km
Wiyar lumahing tlaga 107.8 km²
Jero rata-rata 268 m
Volume air 16.1 km³
Kadhuwuran lumahing tlaga 363.5 m
Pulo Sumatra
Kereta Api wisata dengan latar Danau Singkarak

Tlaga Singkarak iku sawijining tlaga sing mbentang ing rong wilayah kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, ya iku kabupatèn Solok lan kabupatèn Tanah Dhatar.

Tlaga vulkanis iki jembaré 107,8 km² lanminangka tlaga sing paling jembar ka-2 ing pulo Sumatra. Tlaga iki minangka hulu Batang Ombilin. Nanging sebagéyan banyu tlaga iki diilèkaké liwat trowongan nembus Bukit Barisan menyang Batang Anai kanggo ngobahaké générator PLTA Singkarak[1] ing sacedhaké Lubuk Alung, Kabupatèn Padang Pariaman.

Ing tlaga iki ana spesies iwak èndèmik sing misuwur, yaiku Iwak Bilih, iwak sabangsa Iwak Wader.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Singkarak&oldid=831182"