Tjokorda Raka Sukawati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ir. Tjokorda Raka Sukawati (lair ing Ubud, Bali, 3 Mei 1931; umur 83 taun) iku insinyur Indonésia sing nemokaké konstruksi Sosrobahu, sing nggampangaké pembangunan dalan layang tanpa ngganggu arus lalu lintas nalika pembangunané.

Tjokorda nggayuh gelar Insinyur bidang Tèknik Sipil ing Institut Teknologi Bandung 1962, lan antuk sesebutan Doktor saka Universitas Gajah Mada Yogyakarta ing taun 1996.

Panjenengané niti karier ing PT. Hutama Karya sing makarya ing babagan jasa konstruksi lan infrasruktur, minangka Badan Usaha Milik Negara (BUMN) ing sangisoré Departemen Pekerjaan Umum (PU). Nalika nggarap proyèk dalan layang antara Cawang - Tanjung Priok ing Jakarta iku tèknologi Sosrobahu ditemokaké.

Sabeneré panemon kasebut durung diuji sacara khusus ing laboratorium nalika dipraktèkaké. Nanging panjenengané ngrasa yakin yèn bisa lumaku miturut rumusan ilmiah sing ana. Malah sadurungé dipraktèkaké,

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]