Tirich Mir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tirich Mir
Elevasi 7.708 m (25.289 ft) 
Ranked 33rd
Prominence 3.098 m (10.164 ft) 
Ranked 30th
Dhaptar Ultra
Location
Tirich Mir is located in Pakistan<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -302.5%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Tirich Mir
Location in Pakistan
Lokasi Pakistan
Pagunungan Hindu Kush
Koordinat

36°15′15″N 71°50′36″E / 36.25417°N 71.84333°E / 36.25417; 71.84333Koordinat: 36°15′15″N 71°50′36″E / 36.25417°N 71.84333°E / 36.25417; 71.84333

[1]
Climbing
First ascent 1950
Rute paling gampang glacier/snow/ice

Tirich Mir inggih punika salah satunggaling puncak saking sewelas puncak. Mir Tirich inggilipun 7.708 meter, gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil ingkang wonten ing pegunungang Hindukush. Gunung punika dipunminggahi nalika taun 1950 dening ekspedisi saking Norwegia ingkang dipunpandegani dening Arne Naess, filsuf saking Norwegia ingkang misuwur. Anggota ekspedisi sanesipun inggih punika P. Kyem berg kaliyan H.berg.[2] Tirich Mimir ingkang sisih wetan inggilipun 7.692 meter. Sampun dipunminggahi dening ekspedisi Norwegia langkung rumiyin wonten ing taun 1964. Kalih naggotanipun, inggih punika R. Hoibakk kaliyan A. Opdal saged dumugi puncak Tirich Mir sisih wetan. Tirich Mir ingkang sisih kilen, ingkang inggilipun 7.500 meter dipunminggahi nalika taun 1974 dening Beppe Re kaliyan Machetto Guido saking ekspedisi Italia. Sabibaripun ngadhegaken base camp, tim ngadhegaken kalih camp tambahan. Piyambakipun sami minggah dhateng pucuking Mmir Tirich supados saged kados Dir Gol, ingkang saderengipun sampun saged minggah wonten ing pucuk ingkang paling inggil. Nalika tanggal 20 Juli 1967, Tirich ingkang sisih kilen dipunminggahi kanthi rute ler-kilen kaliyan ekspedidi ingkang dipunpandegani dening Cekoslowakia Insinyur Vladimir Sedovy. J. Cervinka, I. Galfy, V. Smida kaliyan V.Smida. Urbanovic saged ngantos dumugi puncak. Tirich Mir ingkang sisih kilen ingkang inggilipun 7.400 ugi nate dipunminggahi dening Groupe de Ski Universitaire Montagne et de Perancis ingkang dipunpandegani dening oleh Guy Lucazeau kaliyan Bernard Amy. Puncak nomer enem Tirich Mir inggih punika ingkang Sisih Kilen IV, inggiulipun 7.338 meter. Puncak punika naten dipunminggahi dening Kurt Diemberger kaliyan Dietmar Proske kanthi rute sisih ler. Nalika wekdal punika Diemberge ugi ndamel bunderan dhateng sakiwa-tengenipun Tirich Mir, punika dipun-ginakaken kangge ngasta medal survei geologi saking daerah. Puncaj sanesipun ingkang endah inggih punika Un-noname kanthi inggil 7.100 meter. Puncak punika papanipun manggen wonten ing ssih ler Puncak Tirich Mir ingkang utami. Puncak punika kaping pisan dipunminggahi dening 1965 dening Kurt Diemberger, Herwig Handler kaliyan Fritz Lindner saking Jerman - ekspedisi Austria. Nalika wonten ing taun 1969, Tirich Mir ugi dipunminggahi dening ekspedisi saking Inggris. Angkatan Darat ingkang dipunpandegani dening Mayor JW Fleming saking Angkatan Darat Inggris.

Rute[sunting | sunting sumber]

Gletser Tirich

  • Lewat Gletser Tirich ingkang salajengipun medal gletser Tirich inggil kaliyan mandhapipun.
  • Base Camp dipundamel nalika wonten ing inggilipun gunung kinten-kinten 4724 meter, Base camp punika dipunsukani nama Babu Hindukush Trails.
  • Tumuju Shargrom, rute ingkang paling sae tumuju Shargon inggih punika lewat rute alternatif. Inggih punika kanthi rute Zani

jalur Norwegia

  • Llewat Desa Barum tumuju gletser barum ingkang sisih inggil

Jadwal Paminggahan Gunung Tirich Mir[3][sunting | sunting sumber]

  • Dinten 1 : Dugi Bandara Internasiomal Benazir Islamabad, salajengipun tumuju dhateng Hotel
  • Dinten 2 : Briefing wonten ing Alpine Club of Pakistan Islamabad. Dipunlajengaken tumuju Chitral. Lan Nginep wonten ing Hotel
  • Dinten 3 : Pungkasaning nyamaptakaken uba rampe kangge paminggahan gunung
  • Dinten 4 : Tumuju dhateng Shagrom kirang langkung inggilipun 2760 meter. Wonten ngriku nginep wonten ing tenda.
  • Dinten 5 : Tumuju Sherniak kirang langkung 3540 meter inggilipun. 5 ngantos dumugi 6 jam anggenipun mlampah. Wonten ing ngriku setunggal dalu nginep wonten ing tenda.
  • Dinten 6 – 7 : Tumuju Shogor utawi Biasun. 6 ngantos dumugi 7 jam anggenipun mlampah tumuju papan kasebat. Wonten ing Shogor, nginep setunggal dalu wonten ing tenda.
  • Dinten 8 : Tumuju dhateng base Camp Tirich Mir ingkang inggilipun 4726 meter. 6 ngantos dumugi 7 jam anggenipunmlampah. Setunggal dalu wonten ing camp.
  • Dinten 9 ngantos 34 : Paminggahan dumugi puncak gunung. Panjang wekdalipun minggah wonten ing gunung punika gumantung kaliyan cuaca, kasarasan badan kaliyan pangalamanipun paminggah.
  • Dinten 35 : Tumuju Shargon
  • Dinten 37 :: Tumuju Chitral, setunggal dalu nginep wonten ing Hotel
  • Dinten 38 : Tumuju dhateng Islamabad, menawi cuaacanipun boten awon. Setunggal dinten punika saged dumugi Islamabad
  • Dinten 39 : Briefing wonten ing Alpine Club of Pakistan, salajengipun tumuju Bandara Internasional Benazir kangge tujuan salajengipun.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://www.peaklist.org/WWlists/ultras/afghan.html
  2. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)
  3. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tirich_Mir&oldid=877187"