Tindhik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perangan saka kuping kang bisa ditindhik

Tindhik yaiku sijining cara gawé owah-owahan marang awak kanthi gawé bolongan utawa nyuwèk sijining pérangan awak kang sabanjuré ing kono digantungi pepaès kayata anting utawa suweng.

Tindhik kuping lan irung wis dikenal dening kabudayan-kabudayan tuwa. Ana mumi kang umur 5.000 tahun nduwèni anting, lan tindhik ing irung wis kacathet ing tahun 1500 sadurunge masehi. Saliyané irung lan kuping, ana uga sapérangan kabudayan kang nduwèni tradhisi gawé tindhikan ana ing ilat, lambe, penthil susu, wudel, lan malah uga ana sing gawé tindhik ana ing pawadonan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tindhik&oldid=834142"