Timur Pradopo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Drs. Timur Pradopo
Timur Pradopo

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
22 Oktober 2010
Pejabat sadurungé Bambang Hendarso Danuri

Kepala Baharkam Mabes Polri
Mangsa jabatan
4 Oktober 2010 – 22 Oktober 2010
Pejabat sadurungé Komjen Pol Iman Haryatna
Pengganti Komjen Pol Fajar Prihantoro

Lair 10 Januari 1956 (umur 58)
Flag of Indonesia.svg Desa Gempol Legundi, Kecamatan Gudo, Kabupatèn Jombang,

Jawa Timur, Indonesia

Pasangan Irianti Sari Andayani
Anak Moh Bimo Aryo Seto
Dhea Istigfarina Miranti
Agama Islam

Jenderal Polisi Drs. Timur Pradopo (miyos ing Jombang, Jawa Wétan, 10 Januari 1956) inggih menika pangarsanipun Kapolisian Indonésia wiwit 22 Oktober 2010.[1] Jenderal bintang sekawan menika alumnus Akadhemi Kapolisian Républik Indonésia (AKABRI) taun 1978 menika dados gantosipun Jenderal Bambang HEndarso Danuri.[2] Panjenenganipun pikantuk bebingah Satya Lencana 16 taun.[1] Komjen Polisi Timur Pradopo inggih menika lulusan Akadhemi Kapolisian Républik Indonésia (AKABRI) ing taun 1978.[2] Panjenenganipun miwiti kariéripun minangka Perwira Samapta Poltabes Semarang.[2] Taun 1997-1999, Timur dados Kapolres Metro Jakarta Kilèn, Kapolres Metro Jakarta Pusat (2000), lan Kapolwiltabes Bandung (2001).[2]

Kariér[sunting | sunting sumber]

Urutan kariéripun Timur Pradopo inggih menika:

  • Perwira Samapta Poltabes Semarang,
  • Perwira Operasi Satuan Lalu Lintas Semarang,
  • Kepala Seksi Ops Poltabes Semarang,
  • Kapolsekta Semarang Wétan,
  • Kabag Lantas Polwil Kedu,
  • Kasubag Ops Dit Lantas Polda Metro Jaya,
  • Kasat Lantas Restro Jakarta Pusat,
  • Kapolsek Metro Sawah Besar,
  • Waka Polres Tangerang,
  • Kabag Jianma Dit Lantas Polda Metro Jaya,
  • Kapolres Metro Jakarta Kilèn (1997-1999),
  • Kapolres Metro Jakarta Pusat (1999-2000),
  • Kapuskodal Ops Polda Jawa Kilèn (2000),
  • Kepala Polwiltabes Bandung (2001),
  • Kakortarsis Dediklat Akpol (2002),
  • Irwasda Polda Bali (2004),
  • Kapolda Banten (2005),
  • Kaselapa Lemdiklat Polri (2008),
  • Staf Ahli Bidang Sosial Politik Kapolri (2008),
  • Kapolda Jawa Kilèn (2008-2010),
  • Kapolda Metro Jaya (2010),
  • Kepala Badan Pemeliharaan Keamanan (Kabaharkam) Polri (2010).[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)http://hendralesmana.com/timur-pradopo-profil-dan-biodata.wp Timur Pradopo Profil dan Biodata Timur Pradopo] dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. ^ a b c d e (id)[1] dipunundhuh tanggal 7 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)http://hendralesmana.com/timur-pradopo-profil-dan-biodata.wp Timur Pradopo Profil dan Biodata Timur Pradopo]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Timur_Pradopo&oldid=832649"