Tim nasional bal-balan Panté Gadhing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pantai Gadhing
Lambang asosiasi
Julukan Les Éléphants
(Para Gajah)
Asosiasi Fédération Ivoirienne
de Football
Pelatih Cithakan:Bendera bih Vahid Halihodzic
Penampilan paling akèh Cyrille Domoraud& Bonaventure Kalou ((51)
Pencetak gol paling akèh Didier Drogba (28)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Pantai Gadhing, 3 - 2 Benin
(Madagaskar; 13 April 1960)
Kemenangan terbesar
Pantai Gadhing, 6 - 0 Mali
(Abidjan, Pantai Gadhing; 13 Maret 1985)
Pantai Gadhing, 6 - 0 Botswana
(Abidjan, Pantai Gadhing; 11 Oktober 1992)
Pantai Gadhing 6 - 0 Niger
(Abidjan, Pantai Gadhing; 15 Juli 2000)
Pantai Gadhing 6 - 0 Madagaskar
(Abidjan, Pantai Gadhing; 1 Juli 2001)
Kekalahan terbesar
Pantai Gadhing, 2 - 6 Ghana
(Pantai Gadhing; 2 Mei 1971)
Malawi 5 - 1 Pantai Gadhing,
(Malawi; 6 Juli 1974)
Piala Dunia
Penampilan 1 (Pertama kali pada 2006)
Asil paling apik Babak 1, 2006
Piala Afrika
Penampilan 16 (Pertama kali pada 1965)
Asil paling apik Juara, 1992

Tim nasional bal-balan Pantai Gadhing, kanthi julukan Les Éléphants (Para Gajah), iku tim sing makili Pantai Gadhing jroning kajuwaraan bal-balan internasional. Diperkuat d’ening pemain-pemain sing akèh-akèhé main ing Eropah, utamané Prancis, Pantai Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo sing sepisanan taun 2006.

Trivia[sunting | sunting sumber]

Tim nasional Pantai Gadhing menangaké loro pertandingan penalti kanthi asil paling dhuwur jroning ajang internasional - ing Piala Afrika 1992 ngalahaké Ghana 11-10 lan prapat final Piala Afrika 2006, ngalahaké Kamerun 12-11.

Rékor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rékor Piala Afrika[sunting | sunting sumber]

 

Pemain kondhang[sunting | sunting sumber]

Skuad Piala Donya 2006[sunting | sunting sumber]

Pada Piala Donya 2006, Pantai Gadhing kagabung jroning siji grup bebarengan karo Argentina, Walanda, lan Serbia.

Pelatih: Henri Michel

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Jean-Jacques Tizié 7 September 1972 21 Flag of Tunisia.svg Espérance
2 DF Arthur Boka 2 April 1983 21 Flag of France.svg RC Strasbourg
3 MF Kanga Akale 7 Maret 1981 19 Flag of France.svg AJ Auxerre
4 DF Kolo Toure 19 Maret 1981 40 Flag of England.svg Manchester City
5 MF Didier Zokora 14 Desember 1980 35 Flag of France.svg AS Saint-Etienne
6 DF Blaise Kouassi 2 Februari 1975 33 Flag of France.svg Troyes
7 MF Emerse Fae 24 Januari 1984 9 Flag of France.svg Nantes Atlantique
8 FW Bonaventure Kalou 12 Januari 1978 44 Flag of France.svg Paris Saint-Germain
9 FW Arouna Koné 11 November 1983 13 Cithakan:Bendera belanda PSV Eindhoven
10 MF Gilles Yapi Yapo 30 Januari 1982 24 Flag of Switzerland.svg Young Boys
11 FW Didier Drogba 11 Maret 1978 27 Flag of England.svg Chelsea
12 DF Abdoulaye Meite 6 Oktober 1980 14 Flag of France.svg Olympique Marseille
13 DF Marc Zoro 27 Desember 1983 9 Flag of Italy.svg Messina
14 FW Bakary Kone 17 September 1981 11 Flag of France.svg OGC Nice
15 FW Aruna Dindane 26 November 1980 32 Flag of France.svg RC Lens
16 GK Gerard Gnanhouan 12 Februari 1979 6 Flag of France.svg Montepellier
17 DF Cyrille Domoraud 22 Juli 1971 47 Flag of France.svg US Creteil
18 MF Kader Keita 6 Agustus 1981 25 Flag of France.svg Lille OSC
19 MF Yaya Toure 13 Mei 1983 11 Flag of Greece.svg Olympiakos
20 MF Guy Demel 13 Juni 1981 6 Flag of Germany.svg Hamburger SV
21 DF Emmanuel Eboue 4 Juni 1983 9 Flag of England.svg Arsenal
22 MF Romaric 4 Juni 1983 5 Flag of France.svg Le Mans
23 GK Boubacar Barry 30 Desember 1979 5 Flag of Belgium.svg KSK Beveren

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]