Tim nasional bal-balan Denmark

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Denmark
Lambang asosiasi
Julukan Danish Dynamite, Olsen Banden
Asosiasi Asosiasi Bal-balan Denmark
Pelatih Flag of Denmark.svg Morten Olsen, 2000-
Penampilan paling akèh Peter Schmeichel (129)
Pencetak gol paling akèh Poul Nielsen (52)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Flag of Denmark.svg Denmark 2 - 1 Inggris Flag of England.svg
(Kopenhagen, Denmark; 5 Mei 1910)
Kemenangan terbesar
Flag of Denmark.svg Denmark 17 - 1 Prancis Flag of France.svg
(London, Inggris; 19 Oktober 1908)
Kekalahan terbesar
Flag of Germany.svg Jerman 8 - 0 Denmark Flag of Denmark.svg
(Breslau, Jerman; 16 Mei 1937)
Piala Dunia
Penampilan 4 (Pertama kali pada 1986)
Asil paling apik Perempat final, 1998
Piala Eropah
Penampilan 7 (Pertama kali pada 1964)
Asil paling apik Juara, 1992

Tim nasional bal-balan Denmark, sing ana ing sangisoré pengaturan Asosiasi Bal-balan Denmark, ik sawijining tim bal-balan sing makili Denmark jroning kaluwaraan Piala Donya FIFA.

Penampilan paling apik Denmark jroning ajang internasional yaiku nalika njuarani Piala Eropah 1992. Wektu kuwi sakbeneré ora lolos, nanging amarga sanksi internasional agawé timnas bal-balan Yugoslavia dilarang tandhing, banjur diganti déning timnas Denmark sing ana ing urutan kaloro sawisé Yugoslavia jroning babak kualifikasi. Sacara ngagètaké, Denmark kasil dadi juwara.

Rékor ing Piala Donya[sunting | sunting sumber]

Rékor ing Piala Eropah[sunting | sunting sumber]

Pemain kondhang[sunting | sunting sumber]