Tikus walanda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tikus Walanda
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammal
ordo: Rodent
Suborder: Hystricomorpha
kulawarga: Caviidae
Subkulawarga: Caviinae
Genus: Cavia
Species: C. porcellus
Jeneng binomial
Cavia porcellus
(Erxleben, 1777)
Sinonim

Mus porcellus
Cavia cobaya
Cavia anolaimae
Cavia cutleri
Cavia leucopyga
Cavia longipilis

Tikus Walanda (basa Inggris: guinea pig) yaiku spesies kewan pengerat kang kalebu jroning kaluwarga Caviidae lan genus Cavia. Tikus Walanda asale ora saka negara Walanda, ananging asale saka wilayah Andes. Kewan iki akeh didadeake kewan ingon-ingonan dening manungsa. Imigran Andes ing New York dodol tikus walanda kanggo daginge. Ing Indonesia tikus walanda asring salah dipadhaake karo marmut, kewan liya kang arupa ananging ukurane luwih gedhe.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tikus_walanda&oldid=836174"