Thesaloniki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Peta
Lambang Thessaloniki dalam bendera Lokasi Thessaloniki di Yunani
Data dasar
Periferia (Provinsi): Makedonia Tengah
Wilayah: 17,8 km²
Penduduk: 363.987 jiwa (809.457 jiwa di daerah metropolitan)
Pelat nomor kendaraan bermotor: N
Situs web resmi: www.thessalonikicity.gr
Politik
Walikota: Vassilios Papageorgopoulos

Thessaloniki utawa Tesalonika[1] (Yunani: Θεσσαλονίκη, Turki: Selânik, Slavia: Solun (Солун), Aromania: Săruna, Ladino: Selanik), iku sawijining kutha sing dumunung ing Yunani bagéan lor. Pedunungé gunggung 363.987 jiwa (2001).

Putra kutha[sunting | sunting sumber]

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Jeneng Tesalonika iku jeneng sing dianggo jroning terjemahan Alkitab basa Indonesia

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thesaloniki&oldid=855228"