The Raid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Raid

Poster rilis di TIFF 2011
Sutradara Gareth Evans
Produser Ario Sagantoro
Panulis Gareth Evans
Paraga Iko Uwais, Ray Sahetapy, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Satrya
Musik déning Fajar Yuskemal, Aria Prayogi (edisi TIFF 2011 dan perdana Indonesia); Mike Shinoda, Joseph Trapanese (edisi Sundance 2012 dan perdana AS/internasional)
Sinematografi Matt Flannery
Panyunting Gareth Evans
Studio PT Merantau Films
XYZ Films
Distributor Celluloid Nightmares
(Seluruh dunia)
Sony Pictures Classics
(Amerika)
Tanggal rilis
  • 8 September 2011 (2011-09-08) (TIFF)
  • 21 Maret 2012 (2012-03-21) (Indonesia)
  • 22 Maret 2012 (2012-03-22) (Australia)
  • 23 Maret 2012 (2012-03-23) (Amerika)
Durasi 101 menit
Negara Flag of Indonesia.svg Indonesia
Basa Indonesia

The Raid (sakderenge diedarake: Serbuan Maut[1]) yaiku film aksi seni bela diri saka Indonesia kang disutradarani dening Gareth Evans laan dibintangi dening Iko Uwais. wiwit dipublikasiake wonten ing Festival Film Internasional Toronto (Toronto International Film Festival, TIFF) 2011 dadi film pembuka tumrap kategori Midnight Madness, para kritikus lan panonton muji film kasebut kaduwe salah sawijining film aksi terapik sakwise pirang-pirang tahun sakderenge. [2][3][4][5][6][7] banjur meroleh penghargaan The Cadillac People's Choice Midnight Madness Award[8]. kapilihe film iki kanggo diputer anan ing purang-pirang festival film internasional sakwise, kaya Festival Film Internasional Dublin Jameson (Irlandia), Festival Film Glasgow (Skotlandia), Festival Film Sundance (Utah, AS), South by Southwest Film (SXSW, di Austin, Texas, AS), lan Festival Film Busan (Korea Selatan), andadiake film iku kados film komersial produksi Indonesia kapisan kang paling kasil ing tingkat donya.


Chatetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Raid&oldid=834418"