The Italian Job (film 2003)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Italian Job
Gambar:Italianjob.jpg
Theatrical release poster
Sutradara F. Gary Gray
Produser Donald De Line
Panulis Donna Powers
Wayne Powers Screenplay)
Troy Kennedy Martin (1969 screenplay)
Paraga Mark Wahlberg
Charlize Theron
Edward Norton
Seth Green
Jason Statham
Mos Def
Donald Sutherland
Musik déning John Powell
Sinematografi Wally Pfister
Panyunting Richard Francis-Bruce
Christopher Rouse
Distributor Paramount Pictures
Tanggal rilis 11 Mei 2003 (2003-05-11)(Tribeca Film Festival)
30 Mei 2003 (2003-05-30)(United States)
17 September 2003 (2003-09-17)(France)
19 September 2003 (2003-09-19)(United Kingdom)
Durasi 110 menit
Negara Prancis
Inggris
Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rusia
Italia
Jerman
Anggaran $60 yuta
Bathi reged $176.070.171

The Italian Job iku film taun 2003 arahan F. Gary Gray kanthi bintang film Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Seth Green, Jason Statham, Mos Def, lan Donald Sutherland. Iki arupa vèrsi Amérika, kerep klèru karo film kanthi jeneng sing padha: The Italian Job sawijining film prodhuksi Inggris taun1969. Film iki nyritakaké sawijining tim maling sing nduwèni rencana nyolong emas.

Plot[sunting | sunting sumber]

Ing Venesia, Italia, pènsiunan tukang mbukak brankas John Bridger (Donald Sutherland) ngundang putriné Stella Bridger (Charlize Theron) lan kandha yèn bakal mèlu proyèk pungkasan. John banjur ketemu karo Charlie Croker (Mark Wahlberg) sadurungé miwiti operasi. Tim iki ditambah kakuwatan wong papat yaiku: Steve (Edward Norton) minangka ‘wong njero’," Handsome Rob (Jason Statham) supir palolosan, Left Ear (Mos Def) si jago bahan peledhak,l ad Lyle (Seth Green) sang ahli tèknik. Operasi kasil, nanging Steve ngiyanati lan nggondhol kabèh emas mau kanggo dhèwèké dhéwé; matèni John Bridger lan kabèh anggota tim.

Setaun sawisé kuwi ing Philadelphia, Pennsylvania, Stella migunakaké keahliané mbukak brankas kanggo mbantu aparat hukum. Tim kasil nglacak Steve down, lan Charlie ngrékrut Stella supaya mèlu partisipasi nyolong emas saka Steve amarga Stella nduwèni keahlian sing diperlokaké lan motivasi.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan:

Cithakan:The Italian Job Cithakan:F. Gary Gray Cithakan:Good article